Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Kamarai hírek 5 FELHÍVÁS – Scharle Péter Kultúrmérnöki Díj

FELHÍVÁS – Scharle Péter Kultúrmérnöki Díj

jún 13, 2024 | Kamarai hírek

A Magyar Mérnöki Kamara, a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara, a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság és a Széchenyi István Egyetem (Győr) díjat alapítottak dr. Scharle Péter tiszteletére.

Dr. Scharle Péter (1940-2022) okleveles mérnök, okleveles mérnök-matematikus szakmérnök, egyetemi tanár a XX.-XXI. századi magyar műszaki értelmiség meghatározó, széles horizontú, komplex szemléletű képviselője.

A pályázati részvétel feltételei:

  • 40 év alatti életkor
  • felsőfokú építőmérnöki diploma
  • igazolt, aktívan használt nyelvtudás
  • komplex tudású, szemléletű mérnöki hozzáállás, integrált világszemlélet, elkötelezett személyes jelenlét
  • szakmai-társadalmi szervezet(ek)ben való aktív szerepvállalás
  • egyéb aktív társadalmi szerepvállalás (önkéntesség)
  • A díjazott nem lehet politikai párt tisztségviselője, sem bármely köztestület politikai párt által jelölt vagy támogatott tagja,
  • A díjazott elfogadja, hogy díjazását követően a szakmai nyilvánosság előtt szakmai-társadalmi tevékenységén keresztül „vállalja magát, láthatóvá válik”

A pályázatra történő jelentkezés a BPMK honlapján elérhető Javaslati lap kitöltésével és határidőre történő benyújtásával történik.
Benyújtási határidő: 2024. augusztus 23.

A pályázat bírálata:
Az alapítók képviselőiből összeállított Kuratórium az adott évben beérkezett javaslatok alapján titkos szavazással dönt.

A díj átadása:
A díj és díjjal járó jutalmak átadása ünnepélyes keretek között történik, a közlekedésépítés szakterületén szervezett rangos szakmai eseményen.

A díjazott nevét az Alapítók saját tájékoztatási csatornáikon keresztül közzéteszik.

Letölthető melléklet: Scharle-dij_JAVASLATILAP.docx

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben