BPMK

25 éves a DOSZ

A Doktoranduszok Országos Szövetsége november 15-19. között tartotta a 25 éves jubileumi rendezvénysorozatát, Budapesten. A jubileum nyitóeseménye a Symbol Rendezvényközpontban megrendezett gálarendezvény volt.

A gálarendezvény keretén belül Szabó Péter, a DOSZ leköszönő elnöke bejelentette, hogy elkészült a 29 doktori képzést folytató felsőoktatási intézmény virtuális DÖK irodája, amit a Digitális Jólét Programból valósítottak meg. A DOSZ elnöke beszámolt arról is, hogy a szervezet saját tudományos folyóiratot indít "Scientia et Securitas" néven. Kihirdetésre került továbbá, hogy 2020. augusztus 13-16. között ismételten keszthelyi helyszínnel kerül megrendezésre második alkalommal a DOSZFESZT.
A szombati VII. Mérföldkő Konferencia helyszíne a BME volt, ahol bejelentésre került az ipari és duális PhD képzéssel kapcsolatos egyeztetések elindítása a DOSZ és az ITM között.
Vasárnap a szövetség tisztújító küldöttgyűlésére került sor az ELTE-n, ahol megválasztásra került a DOSZ új elnöke, Molnár Dániel, illetve elnökségi és felügyelőbizottsági tagjai. Elfogadásra került a Mérföldkő Konferencia zárónyilatkozata, amiben a résztvevők - többek között - a felsőoktatási bérrendezést sürgetik, illetve javasolják az ipari és a duális PhD képzés bevezetését.
A jubileumi rendezvénysorozat jubileumi elnökségi üléssel zárult.

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara ezúton gratulál a DOSZ alapításának 25. jubileuma alkalmából, s további sikeres munkát kíván az új vezetőségének.