BPMK

A Magyar Rektori Konferencia összevont Műszaki és Informatikai Tudományok Bizottságai üléseztek az Óbudai Egyetemen

A Magyar Rektori Konferencia Műszaki Tudományok Bizottsága 2 év kihagyás után az Óbudai Egyetemen ülésezett, az Informatikai Tudományok Bizottságával közösen február 5-én. A fórumon részt vett Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke, valamit prof. dr. Rudas Imre, az Óbudai Egyetem alapító rektora, az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society elnöke.

Prof. dr. Kovács Levente rektor köszöntötte a két bizottság tagjait és a meghívott vendégeket, majd tájékoztatta a résztvevőket az Egyetem kihelyezett képzéseiről és karairól. Ezt követően kitért az arculatváltásra és a hallgatói létszám alakulására is. A továbbiakban dr. Szűcs Péter, a Műszaki Tudományok Bizottságának elnöke és dr. Horváth Zoltán, az Informatikai Tudományok Bizottságának elnöke köszöntötte a bizottsági résztvevőket.

Dr. Haidegger Tamás, az Óbudai Egyetemi Kutató és Innovációs Központ megbízott főigazgatója és az IEEE Hungary Section alelnöke előadásában bemutatta az IEEE társaság magyarországi tagszervezetének működését.

Dr. Rudas Imre rector emeritus az IEEE SMC Affiliated Institutional Network kezdeményezésről tartott előadást, melyben elmondta, hogy a society célja, hogy összefogja az intézményeket, szakértőket, vállalatokat és kutatókat ezen a szakterületen belül, segítve ezzel a nemzetköziesítést és a kapcsolatfelvételt a jövőbeli partnerek között. Az Intézmény alapító rektora hangsúlyozta, hogy amennyiben a tagság csatlakozik a hálózathoz, az Intézmény számos lehetőséghez jut működése során. Az Egyetem és a hallgatók számára egyaránt számos előnnyel jár majd, ha csatlakoznak a kezdeményezéshez. Az ülésen lehetőség nyílt a csatlakozási kérelem kitöltésére az SMC Affiliated Institutional Network-höz, melyet a jelenlévő intézmények többsége megtett.

A bizottsági ülés végén Dr. Szűcs Péter (Miskolci Egyetem), a Műszaki Tudományok Bizottságának elnöke felkérte a tagokat egy rövid bemutatkozásra. A fórumot követően a jelenlévők kötetlen beszélgetésen vettek részt, a közvetlenebb kapcsolat kialakítása érdekében.

(Forrás: http://news.uni-obuda.hu)