BPMK

Építsünk magunknak jobb világot!

A Lakásügyi Kerekasztal Fórum – a BKIK és a Magyar Ingatlan Tanács együttműködésében – „Építsünk magunknak jobb világot – Paradigmaváltás” címmel rendezett konferenciát szeptember 25-én az iparkamara székházában.

A konferencia vezérgondolata a Lakásépítés, Bérlés: lehetőségek, javaslatok 2014-2020 volt. A konferencia támogatói között Magyar Ingatlan Klub, Ingatlanosok Magyarországi Egyesülete, Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség, Magyar Építőanyag-kereskedők Országos Egyesülete, Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, Első Magyar Bérlakásépítő Klaszter, Magyar Ingatlan Tanács, Budapesti kereskedelmi és Iparkamara, Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége, Habitat for Humanity Magyarország, Társaság a Lakásépítésért,  Lakásfelújításért Egyesület, Magyar Építőanyag-gyártók Szövetsége, Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC), Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete.
A konferenciát köszöntötte dr. Sztranyák József, a BKIK Ingatlan Osztály elnöke, a MIT elnöke. Megnyitót mondott Szatmáry Kristóf államtitkár (NGM),  BKIK elnök. A Lakásügyi Kerekasztal Fórum elnöke dr. Sztranyák József  Kassai Ferencet, a BPMK elnökét „A fenntartható fejlődés – a lakáshelyzet mérnök szemmel és a mérnöki kamara” címmel előadás tartására kérte fel. Az előadás – melyet Bocsák István tartott meg – kitért az energia és az ehhez kapcsolódó környezetvédelmi hatások fontosságára — elsősorban országunk 4,3 millió lakására vonatkoztatva. Az épületenergetikai fejlesztésekkel kapcsolatban azok gazdaságosságának és szükségességének fontosságát hangsúlyozta.
A résztvevők által feltett kérdésekre válaszolva — azokkal egyetértve — kiemelte, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országgyűlési képviselője, dr. Kupcsok Lajos a Parlamentben szót emelt az energiagazdászok szükségességéről. Ennek fontosságát az energetika, az épületenergetikai tanúsítások és azok felhasználásának kiemelt szerepe is indokolja. (Ez ügyben azonban fontos lépések nem történtek!) A konferencián elhangzott előadások a BKIK honlapján megtalálhatók lesznek.

Kapcsolódó cikkek: