BPMK

Fészekház prototípus bemutató

A „Fészekház Otthonteremtő Program” jelentős mérföldkövéhez érkezett. A Horizont Global Kft. csatlakozva a kormány nagycsaládosokat támogató intézkedéseihez, kifejlesztett egy olyan építési rendszert, amely ipari sorozatgyártással, könnyű elemekből készült és nagyrészt önerővel, tehát maguk a fiatalok által is könnyen felépíthető szerkezetekből áll.

Fészekház projekt, egy olyan, minden szükséges minősítéssel rendelkező technológia, mellyel a családot tervezőket egy fenntartható, kezelhető, gyors és költségkímélő lakásépítés megvalósításában segíti.
A projekt elindulását a prototípus összeállításának bemutatójával ünnepelték meg március 22-én, mely eseményen olyan magas rangú és híres személyek is részt vettek, akik kiemelten támogatják a fiatalok otthonhoz jutását.  A rendezvény házigazdája Nemcsák Károly, Jászai-díjas színész, érdemes művész, a József Attila színház igazgatója volt. Az ünnepségen ugyan nem tudott részt venni személyesen, de levelével elismerését fejezte ki az elhivatott munkáért Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. „Mindannyian azt szeretnénk, ha gyermekeink boldogan, biztonságban nőhetnének fel; hiszen jövőnk a gyermekeinkben rejlik. Ezért is kiemelten fontos a kormány számára a magyar családok védelme, a gyermekvállalást és otthonteremtést segítő támogatások folyamatos bővítése. Jó érzés látni, hogy vannak olyan cégek, amelyeknek munkájuk során szintén fontos a családok érdekeinek, szempontjainak figyelembevétele is” – írta Németh Szilárd a Fészekház prototípus bemutató ünnepségre küldött levelében.
Az ünnepség Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatójának beszédével folytatódott, mely keretén belül bemutatásra került a Fészekház program technológiája.
A rendezvény folytatásaként kiválasztásra került 4 fiú és 2 lány, akik később a jelenlévők szeme láttára állították fel a ház másik felének szerkezetkész állapotát csupán 1 óra leforgása alatt. Az építkezés alatt számos neves előadóművész műsorát tekinthette meg a nagyérdemű közönség.
A ház befejezését követően szalagvágási ceremónia következett, melyben Dienstmann Tamás (a Horizont Global Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója) mellett Kozma Imre atya (a Máltai szeretetszolgálat elnöke), Wittner Mária (56 lángjának őrzője), Kassai Ferenc (Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke), Buday-Malik Adrienn (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. fejlesztési igazgatója), Tóth Péter (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. műszaki igazgatója), Koji László (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke) és Wichmann Tamás (Kilencszeres kenuvilágbajnok) is megtisztelte.
A szalagavatást követően Kozma Imre atya felszentelte a házat és beszédében kifejezte elismerését a projekt megalkotójának, követendő példaként említi a Horizont Global Kft. Fészekház otthonteremtő programját, mely a gyermekvállalást, a biztonságos családi „fészket” hivatott elősegíteni.  
A költségtakarékosságon kívül a Fészekház kimagasló előnyeként említhető, hogy a legnagyobb része az otthont teremtő fiatalok és barátaik által felépíthető és csak néhány területen kíván minősített szakipari munkavégzést. Mindemellett hatványozottan kevesebb idő alatt kulcsrakész állapotra építhető és jelentősen energiatakarékosabb, a hagyományos épületeknél.
A Kezdőház egy 60 m2 alapterületű épület, mely a fiatal pároknak a családteremtéshez kiválóan alkalmas. A 90 m2-re bővített Fészekház pedig teljes mértékben megfelel a CSOK szabályrendszerének, tehát akár egy 3 gyermekes család kényelmes otthonául is szolgálhat. Az alap ház bővítése pusztán pár héten belül kivitelezhető, így rendkívül gyorsan megvalósítható a plusz egy és egy fél szobával ellátott épület.
A Fészekházra a Horizont Global Kft. munkatársai már várják az elő regisztrációkat. Az építési rendszer már elkészült, de a teljes program megszervezése még folyamatban van. A program operatív szinten szeptemberben indul.