BPMK

Együttműködés a Nemzeti Innovációs Hivatallal

Az innováció jelentőségéről nem szükséges meggyőznümk a mérnököket, minthogy mindenki előtt világos, hogy e nélkül nem lehet előrébb lépnünk. Ugyanakkor sokan nem találják meg az innovációs ötleteik megvalósításának legjobb módját, és sokszor előfordul: egyeseket megriaszt az, hogy nem elég a jó elképzelés, a megvalósuláshoz pedig csak másokkal együtt van esély eljutni.

A BPMK az innovációk elősegítése érdekében először az energetika területénn szedte össze a jobbnál jobb ötleteket, ezeket az ötletgazdák erlőadták, a jelenlévők alaposan kivesézték, és a további fejlesztésre való elképzelésekhez pénzügyi lehetőségekre is megszülettek a javaslatok. Azonban a tevékenység ment tovább szélesebb mérnöki szakterületekre is. Augusztus 26-án a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) vezető alkalazottai közül Horváth Csaba főtanácsadóval, dr. Peredy Zoltán főosztályvezető-helyettessel és Garami Attila referensel egyeztetett Kassai Ferenc BPMK elnök, Zsebik Albin BPMK elnökségi tag, dr. Ronkay Ferenc BPMK titkár és Szöllőssy Gábor MMK főtanácsadó. A megbeszéléseken kikristályosodtak a további együttműködés  főbb területei, ezek közül kiemelhetőek:
·               A NIH egyedi felkérések alapján szakmai véleményezés BPMK részéről
·               H2020-ban szakértői közreműködés a BPMK részéről
·               Közös oktatás – mérnök továbbképzés
·               Közös rendezvények (pl.: Műszaki Értelmiségi Napokon)
·               Közös rendszeres (pl.: negyedévente) innovációs ötletbörzék minden mérnöki tudomány területén
·               NIH ajánlja a BPMK teljes Innováció menedzsment szolgáltatásait
·               BPMK ajánlja a NIH teljes Innováció menedzsment szolgáltatásait
·               A BPMK becsatornázza a látókörében lévő összes KFI megkeresést, és KIC InnoEnergy – BPMK - NIH együttműködés
·               Energia Inkubátor ház közös átgondolása