Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Együttműködések 5 A BKIK rendezvényen képviseltük kamaránkat

A BKIK rendezvényen képviseltük kamaránkat

dec 5, 2022 | Együttműködések

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködést kezdeményezett kamaránkkal. Ennek keretében, hívtak meg a fővárosi kerületekben a vállalkozások részére szervezett üzleti reggeliken tájékoztató előadások tartására az energiagazdálkodás, energetikai tanácsadás témában.

December 1-én a XIV. kerületi tagcsoportja által szervezett rendezvényen kamaránkat dr. Zsebik Albin képviselte. Előadásában tájékoztatást adott az energiahatékonyságról szóló törvényben a Magyar Mérnöki Kamara szervezetébe telepített, a https://www.mmk.hu/tanacsadas/ címen elérhető lakossági és kisvállalkozói energetikai tanácsadásról, és a törvény által bevezetett Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerről. Felhívta a jelenlevők figyelmét a tanácsadás és a kötelezettségi rendszer kihasználására az energiahatékonyság növelő intézkedések mielőbbi megvalósításában. Az eladását követően válaszolt a jelenlevők által feltett kérdésekre.
Előadásának bevezetőjében – hivatkozva a korábbi előadókra – többek között a következő gondolatait osztotta meg a résztvevőkkel:
A BPMK és a BKIK közreműködésével több mint 20 éve szervezett szakmai konferenciák mottója „Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk együtt a természetben kialakult egyensúly megőrzéséért.” A tapasztalat megosztására törekvést látja a rendezvény szervezésével is. A fenntartható fejlődés egyik alapelve a „helyi erőforrások hasznosítása”. Jó példát mutat ebben a BKIK a kerületi csoportjai által a helyi vállalkozók együttműködésének ösztönzésével, s a BPMK a kerületi önkormányzatokkal való együttműködéssel kapcsolattartói által. (Felhívta a figyelmet, hogy a BPMK XIV. kerületi kapcsolattartója Szalay Gábor.) Az energiával való takarékosság érdek és kötelezettség. Érdek, hogy csökkentsük költségeinket, kötelesség, hogy ne pazaroljuk fogyó energiaforrásainkat, kíméljük a környezetet. Tanuljunk azok jó példájából, akik a takarékoskodást jó gazda módjára a viszonylag olcsó energiaárak idején is szem előtt tartva, érdeknek és kötelezettségnek tartották, energiagazdálkodásuk hatékonyságát ennek szellemében növelték. Ők az energiaárak drasztikus emelkedését könnyebben viselik.

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben

Szőllőssy Gábor

Elnök

Kategóriák