Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Reálértelmiség 5 20 éves az Épületgépészeti Múzeum

20 éves az Épületgépészeti Múzeum

nov 16, 2022 | Reálértelmiség

Az Épületgépészeti Múzeum megalapításának 20. jubileumát ünnepeltük november 11-én. A szűk körben tartott ünnepségen dr. Chappon Miklós, a múzeum alapítója vezetésével visszaemlékeztünk az alapítás és az elmúlt 20 év legemlékezetesebb pillanataira.

Az alapító elmondta, hogy az előzetes megbeszélések után felkért mintegy 20 ismert szakemberből 16-an létrehozták „Az Épületgépészeti Múzeumért” Munkabizottságot, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség keretein belül. Az alakuló ülésre 2002. október 1-én az Arany János Épületgépészeti Szakközépiskolában került sor.
Mára több mint 13.000 nyomtatott dokumentum és közel 9.000 eszköz dicséri a múzeum munkáját, a 260 m2 területű állandó kiállítás és a több, mint 120 eddig megvalósult kiállítás mellett.
A múzeumról bővebben a www.epuletgepeszmuzeum.hu oldalon olvashatnak.

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben

Szőllőssy Gábor

Elnök

Kategóriák