Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Kamarai hírek 5 III. Létesítményüzemeltetési konferencia

III. Létesítményüzemeltetési konferencia

jún 10, 2024 | Kamarai hírek

Az idén harmadik alkalommal került megrendezésre május 30-án a BPMK szervezésében a nagysikerű Létesítményüzemeltetési konferencia, amely közel 250 fő részvételével kamaránk egyik legnépszerűbb szakmai rendezvénye. A magasszintű szakmai nívója és átfogó tartalma miatt öt szakmai – épületgépészeti, egészségügyi-műszaki, elektrotechnikai, energetikai, építési – tagozat is elismerte továbbképzésként.

Konferenciánkkal arra törekszünk, hogy a létesítmény üzemeltetéssel foglalkozó szakemberek széleskörű információkat kapjanak munkájukhoz, amely innovatív, gyakorlatias megoldásokat tartalmaz a mindennapokban. A program aktuális szakpolitikai információkat is tartalmazott, melyet az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Deli Daniella előadásából ismerhettünk meg.

Az energetikai szakpolitika MEKH-hez tartozó részét Vedres Péter főosztályvezetőtől hallhattuk. Az idei témakörök az elektrifikáció előretörésének hatásairól szóltak, beruházási és élettartam alatti üzemeltetés szempontjaiból nézve. A korszerű üzemeltetés gyakorlati példáiból is hallhattunk előadásokat. Szakmai kiállítóink, előadóink innovatív cégek képviselői voltak. Lehetőség volt kapcsolatépítésre, szakmai konzultációkra is, melyeket a résztvevők ki is használtak.

A szakmai konferenciánknak pozitív visszajelzései voltak, ami arra kötelez bennünket, hogy jövőre is kiemelten foglalkozzunk a témával, ezért a továbbiakban is várjuk a téma után érdeklődők javaslatait, hogy milyen témakörök kifejtése segítené a létesítményüzemeltetők munkáját.

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben

Szőllőssy Gábor

Elnök

Kategóriák