Kamarai hírek

Felavatták Vásárhelyi Boldizsár szobrát a BME-n

Felavatták szeptember 10-én a Műegyetem szoborkertjében a 125 éve született prof. dr. Vásárhelyi Boldizsár, a BME egykori Kossuth-díjas tanszékvezető egyetemi tanára, a Mérnöki Kar dékánja szobrát, amely a Közlekedéstudományi Egyesület gesztorságával, szakmai...

bővebben

Kezdőlap 5 Kamarai hírek 5 A közlekedésben valami mindig mozgásban van

A közlekedésben valami mindig mozgásban van

szept 12, 2024 | Kamarai hírek

Évek óta összegyűlünk a FŐMTERV Zrt. épületében, a Makadám Mérnök Kluban megrendezésre kerülő szakmai konferenciára és előadásra, amelynek a fókuszában a modern élet egyik legfontosabb szegmense, a közlekedés áll. A közlekedés, és a közlekedéshez szorosan kapcsolódó műszaki, jogi és egyéb szakágak, szakmák képviselői e fórumokon kicserélik nézeteiket, tapasztalataikat, foglalkoznak a jelenbeli teendőikkel és a jövőbeli célkitűzéseikkel.

 

A „KÖZÖS DOLGAINK – beszélgetések a szakmáról” és a „Szakmán Túl” programsorozatok szervezői – a BPMK, a MMK Közlekedési Tagozata, a MAÚT és a KTE – sokak érdeklődését felkeltő rendezvényeikre invitálják a szakmagyakorló kollégákat. A rendezvények időpontjai és előre látható témái az alábbiak:

A „Szakmán túl” programok ütemezése:

szeptember 24. Berg Tamás: Új-Zéland

október 29. Sipos László: Tajvan

november 26. Farkas Péter: Franciaország

 

A „Közös dolgaink” programok ütemezése:

szeptember 17. „A Kamara jövője” az idősek és fiatalok kerekasztala – moderátor: Pásztor Zoltán MAUT elnökségi tag – szervezők: BPMK, MAUT

október 8. egyeztetés alatt

november 19. Heinczinger Mária (KTE): Védtelen közlekedők biztonsága – szervező: KTE

december 3. dr. Dobóczi Kálmán – dr. Denke Zsolt (BKK) Az autóbusz közlekedés jövője – szervező: KTE

Személyszállítás és tudomány – kerekasztal-beszélgetés

Helyszín: FŐMTERV Zrt. épületében Makadám Klub (Budapest, II. Lövőház utca 37.) Megközelítés a Főmterv porta felől.

A szokásos gyakorlatnak megfelelően a végleges programot és meghívót az események előtt az MMK Közlekedési Tagozata juttatja el az érdeklődőknek.