BPMK

Hogyan növelhető az építőipar teljesítménye?

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Dísztermében tartotta október 6-án építőipari konferenciáját az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az ÉVOSZ.

A konferencia arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen pontokon lehetne javítani, növelni az építőipar teljesítményén!?
A rendezvény fővédnökei Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter voltak; védnökséget pedig dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vállalt. A rendezvény házigazdái Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere és Koji László ÉVOSZ elnök voltak.
A helyszín, Eger, szimbolikus – fogalmazott Koji László megnyitó beszédében - a város küzdő szellemét és az építésügy minőségre való küzdelmét szembe állítva egymással.


Miután Habis László megemlékezett október 6-i hőseinkre, ismertette a jelenleg zajló egri városfejlesztési projekteket.
Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár „Az építőipar fejlesztéspolitikai elgondolásai” című előadásában beszámolt az általános gazdasági helyzetről, az EU- és Magyarország megújított iparpolitikai elgondolásairól, a hazai építőipar helyzetéről, valamint annak legfőbb kihívásairól és az azokra adandó válaszokról. Beszédében kiemelte, hogy a GDP 2017. II. negyedévében 3,2%-kal emelkedett, amellyel országunk a Visegrádi Négyek élén jár. Növekszik továbbá a foglalkoztatottak száma és a bruttó átlagkereslet is 13,1%-kal magasabb, mint egy évvel korábban – mondta.
Az államtitkár előadása után Bartal Tamás helyettes államtitkár (Miniszterelnökség) ismertette a lakásépítés és panelprogram aktuális helyzetét, majd az építőipar alágazatainak teljesítőképességéről kaphattak tájékoztatást az érdeklődők Scheer Sándor vezérigazgató (Market Építő Zrt.), Varga Antal ügyvezető (Duna Aszfalt Kft.), Bujdosó Sándor vezérigazgató (VIV Zrt.), valamint Keszthelyi Tibor vezérigazgató (FŐMTERV Zrt.) előadásában.