BPMK

Jelöltállítási felhívás

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2017. november 6-án tartott elnökségi ülésén a BPMK Alapszabályának megfelelően megalakította a 2018-2022-ig terjedő időszakra a BPMK Választási Jelölőbizottságát.

Elnöke: Csapó Attila okl. gépészmérnök, okl. közlekedés gazdasági mérnök (01-1720, 01-51438)


Tagjai: Hamarné Szabó Mária okl. építőmérnök (01-11169), dr. Kajtár László okl. gépészmérnök (01-1384), Nagy Péter okl. létesítménymérnök (01-13110, 01-50454), Szalay Gábor okl. vegyészmérnök, okl. építőmérnök (01-0943).
A jelölőbizottság az Alapszabály 3.3 A küldöttek jelölése, választása c. fejezete szerint ezennel felhívja a tisztelt tagságot, a jelöltállításra.


A jelölőbizottság a beérkezett javaslatok alapján előzetes jelölt listát állít össze, képesítés szerint meghatározott alábbi négy csoportban:
                

- É: építő-, építészmérnök,
                

- G: gépészmérnök és ide sorolható képesítések,
                

- V: villamosmérnökök és ide sorolható képesítések,
                

- E: egyéb mérnök és felsőfokú képesítések


Kérjük szíves javaslataikat, a BPMK Alapszabályának megfelelően 2018. március 9-ig megküldeni szíveskedjenek az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; BPMK 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. 


Csapó Attila, a BPMK Választási Jelölőbizottság elnöke


Tájékoztatás a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara küldöttválasztásával kapcsolatosan

Tisztelt Kamarai Tagok! Tisztelt Kollégák!
A kamarai törvény, valamint a hatályos kamarai alapszabály értelmében, a kamarai küldöttek megválasztása az alábbiak szerint történik:
- A jelölési folyamat lebonyolítása a BPMK Választási Jelölőbizottság feladata, mely 2018 februárjában megjelent Mérnök Újságban közétette jelöltállítási felhívását.
- 2018. március 9-ig a kamara tagjai a BPMK Alapszabálya szerint jelölhetnek küldötteket, legfontosabb előírása, hogy legalább 10 fő javasoljon, és a jelölt vállalja a jelöltséget.
- A jelöltlista a Mérnök Újság 2018. júniusi számában kiküldésre kerül, melynek visszaküldés határideje 2018. június 30.

A 2014-ben megválasztott küldöttek (pótküldöttek) mandátuma 4 évre szól, illetve az új küldöttek megválasztásáig.

A választás sikere érdekében a Választási Jelölőbizottság kéri az BPMK valamennyi tagját, hogy az alapszabály betartásával a lehető legszélesebb körben éljenek a jelöltállítási lehetőséggel.