BPMK

A tervezett zsámbéki tudományos és technológiai parkról

November 22-én a Zsámbékra tervezett „Tudományos és Technológiai Park” aktuális státuszáról és a minősítés által a betelepült vállalkozások számára elérhető előnyökről, valamint lehetőségekről tartottak egyeztető megbeszélést az érintett szervezetek Zsámbék város önkormányzata, az IPE, a Kodolányi János Főiskola, valamint a BPMK részvételével.

Köszöntő beszédében a város polgármestere, Horváth László kiemelten megköszönte Kassai Ferenc BPMK elnök segítségét - ahogy mondta, nélküle nem kezdődhettek volna meg a tárgyalások -, aki biztosította arról, hogy a BPMK a továbbiakban is segíteni fogja a Park mielőbbi megvalósulását és az ahhoz szükséges mérnöki hátteret.


Miután a felek megvitatták a K+F együttműködési lehetőségeket aláírásra került egy háromoldalú megállapodás az IPE, Zsámbék Város és a Kodolányi János Főiskola között egy, a városba tervezett intézmény működtetéséről.

A megbeszélésen az ÉMI Nonprofit Kft.-t (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKFT.) Dauner Márton vezérigazgató képviselte, továbbá a Magyar Elektronikus Járműipari Egyesület, a Five-Core Automatika Kft., a GTE Technology Kft., az Alterenergy Kft., az Innostream Kft., az Innoria Kft., az Antal Ipari és Kereskedelmi Kft., a Medicontur Kft., a Zeneszöveg.hu, a Bring me the Horizon, az UXI Kft. és a Lux Kft. vezetői is részt vettek az egyeztetésen.
Az Ipari Parkról bővebben a Mérnök Újság decemberi számában olvashatnak.