BPMK

Átfogó elemzés az uniós fejlesztési programokról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a 2021-2027 közötti uniós fejlesztéspolitikai ciklus tervezéséről 2020 októberében társadalmi egyeztetést kezdeményezett, amelyet időközben kiegészített a Next Generation EU Eszközhöz tartozó nemzeti Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv konzultációs folyamatával is.

Hivatkozva a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara meghatározó szakmai szerepére, az ITM decemberben megküldött levelében felkérte szakmai szervezetünket a következő időszak stratégiai kereteit kijelölő Partnerségi Megállapodás, az operatív programok és Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének tervezeteinek véleményezésére.
A január 24-én megküldött átfogó összegzésünkben nem csak az online oktatás és a Digitális Jólét Program közötti kapcsolatról, de a lehetséges felzárkózó települések-, vízgazdálkodási-, zöld közlekedésfejlesztési lehetőségekről, valamint az egyetemek megújításával kapcsolatban is megfogalmaztuk javaslatainkat. Véleményt alkottunk az energetika, és a körforgásos gazdaság kérdésköréről is.