BPMK

Rubik emléknap Esztergomban

Két év kényszerszünet után az MMK Gépészei Tagozat, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Komárom-Esztergom megyei Mérnöki Kamara, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület rendezésében, az Esztergomi Önkormányzat támogatásával, a legnagyobb örömünkre idén újra megrendezésre került a hagyományos id. Rubik Ernő emléknap.

A takarékossági intézkedések miatt a korábban megszokott helyszínek helyett az új Kapcsolatok Házában került sor a rendezvényre. Köszönet illeti az esztergomi Önkormányzatot a támogatásért és a konferencián, valamint az emléktábla koszorúzásokon való részvételért.
A konferenciát Steindl Balázs, Esztergom alpolgármestere nyitotta meg. A szervezők részéről Gonda Zoltán, a Gépészeti Tagozat elnöke, majd Bukovics László, a Komárom-Esztergom Megyei Kamara elnöke rövid beszéde után kezdődtek meg a szakmai előadások. Először Bánó Imre járta körül az esztergomi repülőipar történetét, kialakulásának körülményeit, személyi vonatkozásait, majd Hay György baleset kivizsgáló, ismertette az elmúlt két év érdekesebb repülő baleseteinek kivizsgálásait, az azokból levonható tanulságokat. Végezetül Bánó Imre tartott előadást a repülésben alkalmazható e-mobilitás jelenlegi helyzetéről és lehetőségeiről.
A konferencia után a résztvevők megkoszorúzták id. Rubik Ernőnek a repülőtéren lévő gyárban (ma GRANTE) lévő, és a Rubik Ernő utca sarkán elhelyezett emléktáblákat.