BPMK

Köz Szolgálatáért díjat vehetett át a BPMK elnöke

Zsámbék 2016-ban köteleződött el az innovációalapú gazdaságfejlesztés mellett, a helyi vállalkozások, az önkormányzat, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara és az Ipari, Tudományos, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) együttműködésében.

Mivel a projekt a megvalósítási szakaszba érkezett, ezért Zsámbék vezetősége úgy gondolta, hogy ez méltó időpont megállni egy pillanatra és köszönetet mondani.
Zsámbék Város Önkormányzata Kassai Ferenc BPMK-elnököt Köz Szolgálatáért díjban részesítette.
Kassai Ferenc az elsők között volt, akik a Zsámbéki Tudományos és Technológiai Park létrehozásának ötletét támogatta, a kezdeti lépésekben komoly erőfeszítéseket tett az ügy előre mozdítása érdekében és a mai napig figyelemmel kíséri a Technológiai Park ügyét.

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökeként lehetősége volt ráirányítani szakemberek figyelmét a Romtemplom, vagy a város más műemlékeinek ügyeire, amit ő soha el nem mulasztott. Mivel felmenői zsámbékiak voltak, így ezer szállal kötődik a településhez, ezért számos esetben nyújtott támogatást helyi civil szervezetnek. Naprakész mindig a települést érintő fontosabb kérdésekből, mindig készen áll arra, hogy támogassa a helyi ügyeket akár önkormányzati, akár civil szinten is.
A díj átvételekor Kassai Ferenc köszönetet mondott Zsámbék vezetőségének, hogy lehetőséget adnak a segítségnyújtásra. Kiemelte, külön öröm számára látni, ahogy a város fejlődik.

Zsámbék Város Önkormányzata professzor dr. Kovács Leventét, az Óbudai Egyetem rektorát Pro Urbe díjjal tüntette ki.
Zsámbék városának célzatos törekvése a város társadalmi és gazdasági folyamatait abban a szellemi és szakmai irányban meghatározni, hogy a régiójában nemzeti és nemzetközi viszonylataiban mintává válhasson. Ezáltal Zsámbék első lesz a magyar települések között, amely a tudomány és a gazdaság, a társadalmi fejlődés, az oktatás jövőbe mutató keretrendszereit alkalmazza kormányzati és nemzetközi stratégiákkal összehangoltan.
A Zsámbéki Tudományos és Technológiai Parkot az Óbudai Egyetem és Zsámbék városa által közösen létrehozott tudományos park koronázza meg.
Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora az egyetem jövőipari fejlesztéseinek megvalósítási helyszíneként Zsámbékot választotta évtizedes partnerévé.

Fotó: Nógrádi Tímea