BPMK

Rehabilitációs környezettervező szakmérnök képzés

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, Felnőttképzési Központ rehabilitációs környezettervező szakmérnök szakirányú továbbképzési szakot indít.

A szakirányú továbbképzés célja: Olyan szakemberek képzése, akik az egyenlő eséllyel hozzáférhető és használható (akadálymentes) épített és tárgyi környezet, szolgáltatások és felhasználói felületek tervezésében alapvégzettségtől függően tervezői vagy tanácsadói résztvevőként képesek támogatni a tervezési és kivitelezési folyamatokat.
A rehabilitációs környezettervező feladata az egyetemes tervezés (tervezés mindenkinek) elveinek érvényesítése, illetve a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek, idős vagy átmeneti állapot miatt speciális szükségletekkel élő emberek lehetőség szerinti önálló életvitelének, tanulásának, munkavállalásának feltételeit biztosító akadálymentes épített és támogató technikai környezet kialakítása; használati tárgyak, gyógyászati segédeszközök meglévő vagy új építésű környezetbe illesztése; a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása a kapcsolódó szakági tervezők munkájának segítésén keresztül.  
A képzés során megszerezhető ismeretek: a felhasználói sokféleség és eltérő szükségletek, a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető és használható (akadálymentes) tervezés kritériumai, az egyetemes tervezés elvei és gyakorlati alkalmazása az épített környezet, a használati tárgyak, a segítő technológiák, a felhasználói felületek, az információk és a szolgáltatások kialakítása során.
A képzés 2+2 féléves, levelező.
A képzés díja: 300 000 Ft/félév
Jelentkezés feltétele: műszaki/mérnöki területen szerzett legalább BSc szintű diploma
Megszerezhető végzettség: rehabilitációs környezettervező szakmérnök
Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 15.
Képzési információk bővebben: https://bgk.uni-obuda.hu/rehabilitacios-kornyezettervezo-szakmernok-szakiranyu-tovabbkepzesi-szak/
Kapcsolattartó: dr. Jókai Erika, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.