BPMK

Budapest pályázata is döntős lett a fenntartható városi mobilitási díjak között

A CIVITAS nemzetközi szervezet szakmai versenyén Budapest pályázata döntős helyezést ért el a város zöldítése, a fenntartható mobilitással kapcsolatos beruházásai és a váróslakók bevonására tett intézkedéseivel.

A fenntartható közlekedés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt elismerő CIVITAS-díjak célja felhívni a figyelmet azokra az európai városokra, ahol a legambiciózusabb, leginnovatívabb és legsikeresebb fenntartható városi mobilitási megoldásokat vezetik be.
Az idén is elismerték és díjazták a városok fenntarthatóságért végzett munkáját. A díjátadót a 2004 óta minden évben megrendezett CIVITAS Forum konferencia keretein belül, október 20-án tartották. A nemzetközi szervezet által kiosztott díjak nemcsak a városok fenntarthatóságért végzett munkáját támogatja, de a díjazott nyertesek példaként is szolgálnak Európa más városai számára, inspirálva őket saját kezdeményezéseikben a tisztább és jobb városi közlekedés érdekében.
A 2021-es díjakra három kategóriában – ’Átalakulás’ (Transformation), ’Hagyomány’(Legacy) és ’Klímasemlegesség’ (Climate Neutral) – hirdettek két-két döntőst, illetve egy győztest. Budapest pályázata döntős helyezést ért el az ’Átalakulás’ kategóriában a győztes Aachen mellett, amit a város zöldítése, a fenntartható mobilitással kapcsolatos beruházásai és a váróslakók bevonására tett intézkedéseivel érdemelt ki.
Pályázatunk kiemelte a Blaha Lujza tér és a pesti rakpart zöldítését, a MOL Bubi sikerét, a közösségi gyűlést a klímaváltozásról, valamint a részvételi költségvetést. Az elismerő oklevelet Aachen városában Németh Zsolt, a Budapest Főváros Brüsszeli Képviseletének munkatársa vette át.