BPMK

Közlekedésfejlesztés Magyarországon

22. alkalommal került megrendezésre a „Közlekedésfejlesztés Magyarországon” című háromnapos konferencia és szakmai továbbképzés szeptember 29. – október 1. között, Siófokon.

Az elmúlt években a konferencia a Budapesti Mérnöki Kamara és az MMK Közlekedési Tagozata szervezésében valósult meg. A konferenciát Kassai Ferenc BPMK-elnök nyitotta meg. Elmondta, hogy régi, több mint két évtizedes hagyománya van ennek az évenként megrendezésre kerülő szakmai eseménynek, amely a közlekedésfejlesztés aktuális állapotáról és jövőbeli célkitűzéseiről szól, arról, hogy szakmánk hogyan állta ki az idők próbáját, hol kell erősíteni, hol és hogyan kell új erőforrásokat bevonni a sikerességéhez.
Taglalta, hogy közlekedés nélkül nincs modern élet, nincs ipar, kereskedelem, a közlekedés fogalma elválaszthatatlan a mai világtól. A közlekedés kapcsolatot jelent az ipar, a gazdaság és a társadalom között. Kitért arra, hogy európai uniós tagállamként ráadásul a közlekedés kérdése, a kapcsolatok minősége, a szolgáltatások színvonala már nemcsak az ország szempontjából érdekes, hanem a nagyobb európai közlekedési kapcsolatok tekintetében is. Fontos feladat tehát a közlekedéssel összefüggő, szerteágazó, aktuális szakmai kérdések széles körű megvitatása.
Minden fejlesztésnek, de különösen a közlekedésfejlesztésnek hosszú távú, megalapozott tervekre van szüksége, amelyeket felkészült mérnökök hoznak létre. Tervezni már a beruházói ötlet megszületésekor kell, mert a minőségi és fenntartható megoldások felé csakis a különféle előterv-változatok alapján lehet továbblépni.

A konferenciát köszöntötte Tarlós István kormánybiztos, aki leszögezte: a közlekedés az egész gazdaság és társadalom kiszolgáló háttere. Fejlesztését nem csak a városiasodás, a globalizáció, a logisztikai kihívások, de az egyre súlyosbodó környezetvédelmi szempontok is egyre sürgetőbben megkívánják. A kihívások megválaszolásához szükséges, hogy a mérnök-, és közlekedéstudomány, valamint a jog-, és természettudomány együttesen nézzen szembe az előttünk tornyosuló feladatokkal. Kiemelte: hazánkban 2016-2024 között nagyjából 1000 km jelentős útfejlesztés valósul meg, de jelentős mérföldkő lenne az M0 gyűrű befejezése és az M8 komplett kiépítése is. A vasúti fejlesztések tekintetében elsősorban a nagyvasúti fejlesztéseken, pályafejlesztéseken, a járműbeszerzéseken, valamint az állomások korszerűsítésén van a hangsúly.

Dr. Nagy Gábor, Siófok alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a közlekedési hálózat olyan, mint az emberi idegpálya; akár egy apró meghibásodás a rendszer leállását okozhatja. A mérnökök az úthálózat sebészei. Patak Norbert, a Somogy Megyei Mérnöki Kamara elnöke a „miért?” fontosságára hívta fel a figyelmet. Kívánta, hogy a három napos tanácskozáson a minél több „Miért?” mellett, minél több „..mert” hangozzon el, a kérdéseikre találják meg a választ a résztvevők.

A tervek ne csak aktuálisnak, de hosszútávúak is legyenek – húzta alá a konferencia nyitóelőadásában dr. Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. A hazai környezetet vizsgálva elmondta: a korábban 3200 Mrd Ft értékben megvalósuló Útprogram kerete 3600 Mrd Ft-ra nőtt, hiszen a kormány lehetőséget biztosított további utak bevonására is. Az Útprogram eredményeképp ma hét 2x2 sávos gyorsforgalmi út éri el az országhatárt, és már 20 megyei jogú város érhető el 2x2 sávos úton. Cél, hogy 2025-ig 9 gyorsforgalmi út érje el az országhatárt és az összes 23 megyei jogú város elérhetővé váljon 2x2 sávos úton. A „JOTI” projektek keretében 3 év alatt közel 170 Mrd Ft értékű útfelújítási munka valósul meg. További eredmény, hogy a Magyar Falu Program részeként, az idei évre tervezett 1000 km útfelújítás helyett 1250 km megvalósulásával számolhatunk. Az államtitkár előadásában kitért a vasúti fejlesztésekre is. A Budapest – Belgrád vasútvonalon túl, kiemelt projekt a V0, ami egy Budapestet délről elkerülő két vágányú, 120-160 km/h sebességre alkalmas vasútvonal lesz.   

A szakmai konferencia ezután négy témakörben folytatódott: a közlekedés gazdasági, társadalmi környezete, kihívások; új kihívások a közlekedésben; a közlekedési alágazatok kihívásai; a közlekedésbiztonság aktuális kérdései.