BPMK

Több mint kétszáz új busz érkezik Budapestre

2015 májusától a főváros közlekedésszervezője, a Budapesti Közlekedési Központ által lefolytatott buszüzemeltetési tender eredményeként több ütemben mintegy 200 új, klimatizált, alacsonypadlós, a legkorszerűbb környezetbarát motorral felszerelt MAN Lion’s City A21 és Mercedes-Benz ConectoGautóbusszal bővül a fővárosi buszflotta.

A fejlesztés az új autóbusz-üzemeltetési modell része, amellyel a BKK autóbuszvonalain közlekedő járművek immár több mint 70 százaléka alacsonypadlós lesz. Az új buszok összértéke megközelítőleg 19 milliárd forint. Az új járművek a Fővárosi Közgyűlés határozata alapján Budapest déli városrészeiben közlekednek majd a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében.

A BKK a Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezőjeként 82 dbúj, szóló MAN Lion’s City A21 és 132 db  új csuklós Mercedes-Benz Conecto G autóbuszt állít 2015-ben fokozatosan  forgalomba. A tender lehetőséget ad további 45 db szóló autóbusz forgalomba állítására is.

A buszflotta megújításának célja, hogy a magyar fővárosban is kényelmes, alacsonypadlós, klimatizált, a legkorszerűbb EURO 6-os, környezetbarát motorral szerelt, magas utazási komfortot nyújtó járművek közlekedjenek az elavult, környezetszennyező régiek helyett.