BPMK

Fővárosi közlekedési konferencia, március 1.


A BPMK és Budapest Főváros Önkormányzata együttműködési megállapodása alapján ismét közlekedési konferenciát szervez, „A közlekedés aktuális kérdései a fővárosban” címmel március 1-én a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében.

A szakmai napot, mint kötelező szakmai képzést is elfogadja a BPMK. A jelentkezési lap a www.bpmk-oktatas.hu weboldalról letölthető, továbbá a konferencia részletes programja is hamarosan elérhető lesz ugyanezen a webcímen. 

A fővárost érintő aktuális közlekedési feladatokról tartott egyeztető megbeszélést a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Közlekedési Munkacsoportja, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, a Budapest Közút Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem január 19-én a Főpolgármesteri Irodában.
Kovácsné Tóth Ágnes kabinetfőnök köszöntője után, Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK alelnök tájékoztatta a jelenlevőket a BPMK Közlekedési Munkacsoport munkájáról, az azt befolyásoló, időnként akadályozó tényezőkről. Felajánlotta a munkacsoport önkormányzati munkát segítő további közreműködését, továbbá röviden ismertette a munkacsoport tagjainak észrevételeit, javaslatait. A megbeszélés eredményeként a közlekedési munkacsoport vállalta egy rövid, tömör anyag összeállítását, amely tartalmazza a legfontosabb általános elveket, valamint a folyamatban lévő, illetve előkészítés előtt álló kiemelt projektekről alkotott véleményét és szakmai javaslatait, továbbá egy vitaindító anyag összeállítását a fővárosi parkolási kérdésekről, azok megoldásának elősegítésére.