BPMK

Szakmán túl, határokon át

Szeptember 24-én rendezték a nagy sikerű „Szakmán túl, határokon át” rendezvénysorozat soron következő eseményét. A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata és a Makadám Mérnök Klub közös szervezésű estjén ezúttal Fülöp Péter tartott beszámolót Tanzániáról.

2018 őszén egy magyar kutatócsoport geofizikus cég Tanzániában a maszájok földjén kutatott vizet saját fejlesztésű elektromágneses műszerekkel és eljárással. A kutatás célja egy olyan tanulmány készítése volt, amely megalapoz egy esetleges későbbi vízipari fejlesztést a maszájokat sújtó vízhiány enyhítésére. A projektet a KKM és egy német, a maszájokat segítő alapítvány támogatta. Az előadás egyszerre engedett betekintést a helyszíni munkákba és a maszájok mindennapjaiba.
Az előadáson és az azt követő kötetlen beszélgetésen részt vettek a hazánkba látogató Marymount University, az Ipari-, Tudományos-, Innovációs-, és Technológiai Parkok Egyesületének, valamint a Horizont Global Kft. vezetői is.

Kategória további cikkei: « LEO szakmai reggeli Penta »