Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Kamarai hírek 5 VII. Épületgépész Tervezői Konferencia – szeptember 29., Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

VII. Épületgépész Tervezői Konferencia – szeptember 29., Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

aug 28, 2023 | Kamarai hírek

Az MMK Épületgépészeti Tagozata és a BPMK hetedik alkalommal rendezi meg tervezői konferenciáját és épületgépészeti szakmai továbbképzését szeptember 29-én, a Lurdy Konferencia- és Rendezvényköpontban “Energiafüggőségek ellen” mottóval. A konferencia fővédnöke: Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára.

PROGRAM

9:00-9:30 Bevezető, köszöntések
Gyurkovics Zoltán, az MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke
Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára
Szőllőssy Gábor, a BPMK elnöke
Wagner Ernő, az MMK elnöke
Levezető elnök: Tuczai Attila

9:30-10:40 Szakmai előadások – I.  
1.    Solar Future Hungary, a napelemek jövője Magyarországon (Kiss Ernő, elnök, Magyar Napelem Napkollektor Szövetség 30’)
2.    Energiatakarékosság korszerű üzemeltetéssel (Nagy Péter, a BPMK alelnöke 20’)
3.    Magasház tervezési szempontok, és a fenntartható tervezés a MOL Campus esetében – PROJEKT BEMUTATÓ (Gáspár Tibor, projektvezető tervező, Kőrös Consult Kft. 20’)

10:40-11:10 Kávészünet, találkozás az ipari partnereinkkel

11:10-13:00 Szakmai előadások – II.
4.     A környezetvédelem és az éghajlatvédelem szempontjai az energetikai fejlesztésekben (Parragh Dénes, az MMK Környezetvédelmi Tagozat elnöke 25’)
5.    Energiaforrások hatékony felhasználása a gazdaságos üzemeltetés érdekében
Hibrid hőtermelő rendszerek (földgáz/elektromos áram) sajátosságai, kiválasztási és tervezési szempontjai (Versits Tamás üzletágvezető, Weishaupt 30’)
6.    Energiamérésen alapuló szelepek fontossága a TNM rendelet tükrében (Schmidt Ferenc értékesítési vezető, Belimo 25’)
7.    Termálhőforrás balneológiai, energetikai és épületgépészeti többlépcsős hőhasznosítása fosszilis energiabevitel nélkül (Cservenyák Eliza, Klimasol Kft. 25’)

13:00-13:50 Büfé-ebéd, szakmai konzultációk a kiállításon

13:50-15:20 Szakmai előadások – III.
8.    Biomassza szerepe és lehetőségei az épületenergetikában (Boronkai Miklós, Ökovalentia Kft. 25’)
9.    REHVA – Az európai épületgépész család (dr. Barna Edit, BME ÉpGet Tanszék 15’)
10.    Indoor climate: 6+1 jellemző optimális összhangban. Aktív betonfödém – Fenntartható fűtés-hűtés az épületekben (Szebellédi Tamás épületgépészeti üzletágvezető, REHAU Kft. 25’)
11.    Zöld (közbeszerzési) tendenciák. Fenntartható megoldások a közmű építésben (dr. Szabó Kinga vezérigazgató-helyettes, NOX Zrt. 25’)
15:20-16.00 A konferencia bezárása, állófogadás

IDŐPONT: 2023. szeptember 29. 9:00 – 15:30
HELYSZÍN: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. (3. terem)

A konferencián a részvétellel a kollégák Épületgépészeti és Energetikai Tagozaton teljesíthetik a szakmai továbbképzési kötelezettségüket.

https://bpmkkepzesek.hu/naptar/epuletgepeszeti/egtk_2023.html

Azon kamarai tagsággal rendelkező érdeklődők, akik az éves szakmai továbbképzési kötelezettségüket már teljesítették, a rendezvényen előzetes regisztráció után ingyenesen vehetnek részt!

https://bpmkkepzesek.hu/component/rsform/form/6-latogatoi-regisztracio.html

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben

Szőllőssy Gábor

Elnök

Kategóriák