Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Kamarai hírek 5 Kötelező kamarai tagság a felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri, valamint épületenergetikai tanúsítói jogosultsággal (eddig csak nyilvántartotti státusszal) rendelkezők számára

Kötelező kamarai tagság a felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri, valamint épületenergetikai tanúsítói jogosultsággal (eddig csak nyilvántartotti státusszal) rendelkezők számára

jún 24, 2024 | Kamarai hírek, Kiemelt

A 2023. évi C. törvény előírásai szerint 2025. január 1-je után felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri, valamint épületenergetikai tanúsítói tevékenység az építés területén csak kamarai tagsággal és jogosultsággal végezhető. A jogosultsággal rendelkezőknek a törvény e részének hatályba lépését (2024. október 1.) követően kérvényezniük kell kamarai tagfelvételüket.

Jelenleg csak a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakmagyakorlókat kérjük, hogy a torlódások elkerülése érdekében már a nyár folyamán az Önt jelenleg is nyilvántartó területi kamaránál kérelmezzék tagfelvételüket! Mivel az érintett szakmagyakorlók iratai rendelkezésünkre állnak, a kérelem nyomtatványon szereplő mellékletek csatolása nem kötelező.

Kötelező benyújtani a lakóhelyet igazoló iratot: lakcímkártyát vagy erkölcsi bizonyítványt. A kérelmet a statusz@bpmk.hu címre szíveskedjenek beküldeni.

Az adminisztráció megkönnyítése érdekében kérjük, hogy a jelentkezési lapon minden esetben tüntessék fel a nyilvántartási számukat! A kérelem benyújtása díjmentes, és amennyiben a 2024. évi nyilvántartási díjukat rendezték, kamarai tagdíjat csak a 2025. évben kell majd fizessenek.

A várhatóan nagy mennyiségű kérelem feldolgozása időigényes – ezért kérjük szíves türelmüket! Megértésüket és közreműködésüket előre is köszönjük!

A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező szakmagyakorlók teendőit és szakmagyakorlásuk feltételeit egy később megjelenő rendelet fogja szabályozni, melyről a rendelet megjelenése után adunk tájékoztatást.

A jelentkezéhez szükséges űrlapot itt érik el:
https://bpmk.hu/wp-content/uploads/2024/07/BPMK_jelentkezesi-lap_2024.pdf

 

 

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben