Kiemelt

Rotter Lajosra emlékezünk

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület meghívja Önt 2024. július 20-án 10:30 órakor Rotter Lajos születésének évfordulóján tartandó koszorúzási...

bővebben

Kezdőlap 5 Együttműködések 5 Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek 2021-ben

Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek 2021-ben

febr 24, 2022 | Együttműködések

Kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek 2021-ben a magyar vállalatoknál – közölte a Magyar Innovációs Szövetség február 24-én, miután lezárult a 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat bírálata.

A tájékoztatás szerint a 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, és a további öt innovációs díjat március 24-én adják át Budapesten, az Európa Hajón. A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására 35 pályázatot nyújtottak be magyarországi cégek a gazdaság különböző ágazataiból, köztük az egészségügy, gyógyszeripar és agrár területről érkeztek kreatív, kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.
A bírálóbizottság elsősorban a gazdasági mutatók – köztük az elért többleteredmény, vagy többlet árbevétel -, valamint egyéb műszaki és gazdasági előnyök alapján választotta ki a 2021. évben legnagyobb jelentőségű, és már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A 2021. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből állt, elnöke az innovációs és technológiai miniszter volt – tájékoztatott a Magyar Innovációs Szövetség. (MTI)

Reálértelmiség
A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten

A napenergia közösségi hasznosításának terjedését segítő projekt indul Budapesten európai uniós támogatással – közölte a Főpolgármesteri Hivatal július 11-én. A majdnem 1,4 millió eurós, uniós támogatású, nemzetközi projektben Budapest mellett részt vesz az...

bővebben

Szőllőssy Gábor

Elnök

Kategóriák