BPMK

A BME a világ legjobb ezer egyeteme között

Hat magyar intézmény, köztük a Műegyetem került fel a World University Rankings idei listájára. Az oktatás minőségét tekintve a BME az első 300 egyetem között szerepel.

A Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listájának első tíz helyén – az eddigiekhez hasonlóan – brit és amerikai felsőoktatási intézmények állnak: első a Harvard University, majd a Stanford University és az Massachusetts Institute of Technology következik, a 4-5. helyen pedig a University of Cambridge és a University of Oxford található.
A BME az első 300 egyetem között található a világon az oktatás minőségét tekintve (265. hely), a hazai intézmények közül ebben csak az ELTE előzi meg (95. hely).
A CWUR minden évben nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány és a szabadalmak száma alapján.
A rangsor készítői intézményi adatszolgáltatás nélkül, összetett módszer alkalmazásával állítják össze az éves rangsort.
Az ezres toplistán hat magyar egyetem szerepel (zárójelben a helyezésük): ELTE (488.), Semmelweis Egyetem (631.), Debreceni Egyetem (661.), Szegedi Tudományegyetem (708.), BME (850.) és a Pécsi Tudományegyetem (877.)
(forrás: bme.hu)