BPMK

„Budapest Párbeszéd”

Budapest hosszú távú, a 2020 és 2030 közötti időszakot felölelő fejlesztési terv része a „Budapest Párbeszéd”, amely civil és szakmai szervezetek bevonásával zajló közösségi párbeszédfolyamat. A felkérés értelmében a BPMK az elhangzott javaslatok véleményezésével, valamint saját szakmai véleményével segíti majd a terv mielőbbi, hatékony és magas színvonalú megvalósítását.

A fejlesztési tervvel kapcsolatos első egyeztető megbeszélésre december 4-én került sor, amelyen Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK alelnök és Nagy Gyula MMK elnök képviselte a kamarát. Folytatásaként december 10-én Bukta Péterrel, a Budapest Fejlesztési Terv igazgatójával (Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja) tárgyalt Kassai Ferenc BPMK elnök, valamint a BPMK Közlekedési Munkacsoportja. A szakmai segítségnyújtás részeként, a megbeszélésen átadásra került a BPMK Közlekedési Munkacsoportja által összeállított közlekedési koncepció is.

Mivel a Fejlesztési Terv az élhető várost tűzte ki célul, így nem csak a közlekedést, de többek között a vizes szakterületet is érinti. A terv mielőbbi sikeres megvalósulása érdekében Raum Lászlóval, a BPMK Vízgazdálkodási és Vízépítési szakcsoportjának elnökével tartott egyeztető megbeszélést Kassai Ferenc december 10-én.