BPMK

Budapest Építészeti Nívódíj

November 15-én a FUGA-ban kerültek átadásra a 2018. évi Budapest Építészeti Nívódíjak.

A Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Építész Kamara által kiírt pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A pályázat kiemelt feladata, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében. Cél, hogy a Budapest Építészeti Nívódíja 2018 odaítélésével a legkiemelkedőbb alkotások megkapják a megérdemelt figyelmet és nyilvánosságot. A nyílt pályázaton olyan Budapest közigazgatási területén található alkotások vehettek részt, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják –legye az megvalósult új, illetve rehabilitált épület, építmény, közterület, belső tér.

A bírálóbizottság 2018-ban Nívódíjat adományozott a III. kerületi Graphisoft Park Fogadóépületének, valamint a X. kerületi Kőbányai Ügyfélszolgálati Központnak. Kiemelt dicséretben részesült a XII. kerületi Új Hegyvidék Galéria, a Margitszigeti Palatinus Strandfürdő műemléki főépület, X. kerületi Felnőtt és Gyermek Háziorvosi Rendelő, valamint az Őrmezői P+R Parkoló és Pavilon.

A pályaművekről bővebben www.bpnivodij.hu weboldalon, valamint a pályaműveket bemutató kiállításon – 2018. november 15-22. – olvashatnak.

Kategória további cikkei: « Műegyetemi tanévnyitó A tanulmányterv »