BPMK

II. Magyar Közlekedési Konferencia – „Innovatív infrastruktúra”


November 13-15. között került megrendezésre a II. Magyar Közlekedési Konferencia Egerben a MÁV, a KTE és a Magyar Közút közös szervezésében.

A közel 800 érdeklődőt vonzó rendezvényt dr. Fónagy János a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, KTE elnök, Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár (ITM) köszöntötték.
Ahogy dr. Fónagy János mondta, a 3 napos, 18 szekciót, 82 előadást magába foglaló konferencia célja a szakma előtt álló feladatok és innovációs lehetőségek feltárásán túl a közlekedési ágazatban dolgozó 120 – 140 ezer szakember összefogása, a régi és az új kapcsolatok megerősítése, kiépítése volt.
Dr. Fónagy János a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára a Kormány képviseletében a legfontosabb feladatok között az egységes vasút- és buszmenetrend, valamint tarifa- és kedvezményrendszer kialakítását, a menetidő csökkentését és a vidéki nagyvárosok országos hálózatba való bekötését jelölte meg.
Nagy megtiszteltetés, hogy immáron második alkalommal adhat otthont egy ilyen fontos tanácskozásnak a város – kezdte köszöntőjét Habis László polgármester. Kiemelte, a várost érintő közlekedési fejlesztések, például az M 25-ös út, ösztönzőleg hatottak Eger gazdaságára, foglalkoztatási helyzetére, illetve növelik turisztikai vonzerejét is.  Szintén a sürgető fejlesztésekről szólt Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár (ITM). Kiemelte: készülnek tanulmánytervek a Budapest-Varsó és Budapest-Kolozsvár nagysebességű vasút kiépítésére, továbbá vizsgálják a Bécs-Budapest vonalon a menetidő rövidítésének lehetőségét.
A rendezvényen a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarát Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK alelnök képviselte.