BPMK

Zuglói fórum az energiahatékonyságról

A Zuglói Önkormányzat és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara április 11-én immár második alkalommal szervezett fórumot a társasházak közös képviselői és a családi házak tulajdonosai számára, amely ezúttal a Zuglói Civil Ház előadótermében az energiahatékonysággal kapcsolatos pályázati lehetőségekkel foglalkozott.

A jelentős számú érdeklődőt Szalay Gábor, a BPMK zuglói kapcsolattartója köszöntötte. Röviden vázolta a fórum célját, bemutatta az előadókat, majd ismertette az önkormányzat és a kamara által közel egy éve létrehozott Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Iroda (ZETI) működését, ahol az érdeklődők szakértő mérnököktől kaphatnak folyamatosan tanácsot a zuglói ingatlanok energiamegtakarítási lehetőségeiről.

Ezt követően Gulyás István, a családi házak felújításának szakértője, Czabarka Mihály, a társasházak energaihatékonysági korszerűsítésének szakembere és Kolozsvári-Serényi Laura, a Magyar Fejlesztési Bank régiós vezetője tartották meg előadásukat az "Otthon Melege" program és a kamatmentes hitelkonstrukció által nyújtott lehetőségekről.

Az előadásokat követően számos kérdés hangzott el az elmondottakkal kapcsolatban, melyet az egyes szakterületek képviselői részletesen megválaszoltak.


Fényképek a fórum-ról: www.zuglo.hu/forum-az-energetikai-korszerusitesrol