BPMK

Zuglói modell – energiahatékonysági együttműködés aktuális teendői

Kassai Ferenc, a BPMK elnöke április 5-én tárgyalást folytatott Karácsony Gergellyel, Zugló polgármesterével, melyen a kamara részéről Nagy Péter energetikai főszakértő és Szalay Gábor zuglói kapcsolattartó is részt vett.

Megállapodás született: a Zuglói Lakossági Tájékoztató Iroda helyiségének felújítását Zugló úgy irányítja, hogy annak ünnepélyes megnyitására 2016. május második felében sor kerülhessen. Az időpont rövid időn belül történő véglegesítését követően mindkét fél megteszi a szükséges lépéseket, hogy az esemény jelentőségéhez méltó módon kerüljön megrendezésre (megnyitás, kommunikálása, fontos személyiségek meghívása, stb). Ugyancsak május második felében kerülhet sor a soklakásos társasházak közös képviselői számára arra az energiahatékonysági felújítással kapcsolatos tájékoztatásra is, melyen az önkormányzat képviselői és a BPMK szakemberei, valamint az általuk bevont külső szervek (Energiahivatal, OTP, stb.) munkatársai részletesen informálják az érdekelteket a lehetőségekről.

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület szervezésében április 5-én a Parlament Eszterházy termében került sor a „Szakpolitikai eszmecsere a lakásépítésekről, lakásfelújításokról” című rendezvényre. A megbeszélésen a BPMK-t Kassai Ferenc elnök és Szalay Gábor képviselték. Az ötpárti fórumon elsőként a parlamenti frakciók szakpolitikusai fejtették ki pártjuk lakáspolitikával kapcsolatos álláspontját. A fórum záró hozzászólásában Kassai Ferenc, a BPMK elnöke kiemelte, hogy meg kell találni a megfelelő arányt az újépítésű lakásokra és a lakásfelújításokra fordítandó forrás között. Ennek során kiemelt jelentősége van a felújítások komplex kezelésének, ahol az energiahatékonyság mellett a szerkezeti egészségügyi, higiéniai és egyéb szempontok is szerepet játszanak.