BPMK

E-mobilitás másképpen konferencia – október 20.

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a Jedlik Ányos Klaszterrel, a Hidrogén- és Üzemanyagcella Egyesülettel és további szervezetekkel együttműködve „E-mobilitás másképpen” mottóval, immáron hatodik alkalommal szervezett konferenciát az Automotive Hungary szakkiállítás idején, a Hungexpo „A” pavilonjában október 20-án.

Az idei év különlegességét a rendezvény hibrid jellege adta: míg a helyszínen 80 fő követhette személyesen a szakmai nap programját, addig online 130 fő csatlakozhatott be élő közvetítésünkbe.
A korábbi konferenciákon megállapításra került, hogy az e-mobilitás jövőjét tekintve, hosszú távon és rendszerben kell gondolkodni. Mint általában, az e-mobilitás esetében sincs egyetlen, mindent megoldó módszer, de mindig törekedni kell a pillanatnyilag és a jövőbe tekintve is a legjobbra. A fejlesztések során szem előtt kell tartani a környezetszennyezés mértékét, a fenntarthatósági, a kényelmi szempontokat, a járművek esetében és nem kevésbé fontos az ár, azaz az eladhatóság és természetesen az üzemeltetési költség.


A konferencia Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökének videó köszöntőjével kezdődött. Elnök úr felhívta a figyelmet, hogy a konferenciánk témája nem csak a jelenre, hanem a jövőre is irányul. Az energetikában az elkövetkező időszak a struktúra- és paradigmaváltás korszaka lesz mind a keresleti, mind a kínálati oldalon. Az emberiség még napjainkban is az olcsó és végtelen mennyiségben rendelkezésre álló energiahordozók tévhitében él, azonban az eddigi fogyasztási szokások nem lesznek a jövőben fenntarthatók. A saját jövőnk és a következő nemzedékek szükségleteinek biztosítására, valamint az élhető környezet megőrzéséhez halaszthatatlan a mielőbbi szemléletváltás az energetika terén is.
Ha egy mondatban akarnánk összefoglalni az Új Nemzeti Energiastratégia fő üzenetét, akkor célunk a függetlenedés az energiafüggőségtől. A cél eléréséhez javasolt eszközök: az energiatakarékosság, a megújuló energia felhasználása a lehető legmagasabb arányban, a biztonságos atomenergia és az erre épülő közlekedési elektrifikáció, valamint az európai energetikai infrastruktúrához való kapcsolódás.
A közlekedés területén is elkezdődött a „változás kora”. Konferenciánk is a közlekedés alternatív energiaellátásáról és a környezetkímélő megoldásokról szól. A Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara fórumot, lehetőséget biztosít a közlekedés CO2-kibocsájtásának csökkentésére vonatkozó javaslatok megvitatására. Konferenciáink esetében a „másképpen” szó azt jelenti, hogy az elektromos mobilitásnak nem egyetlen, mostanában folyamatosan hangoztatott módja létezik. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a létező többféle megoldásra és ütköztessük azokat.
A konferencia első előadójaként Varga Bálint, az ITM osztályvezetője kiemelte a BPMK és az ITM közötti együttműködést, a kamara által biztosított szakmai javaslatok fontosságát. „A Kormány stratégiája az elektromobilitás területén” c. előadásában elmondta, hogy az elektromobilitási szektor erősítése a Kormány egyik legfontosabb gazdasági célkitűzése. E cél elérése érdekében került megalkotásra a Jedlik Ányos Terv, melynek gyakori felülvizsgálata a gyors technológiai fejlődés miatt.

2020. elején került meghirdetésre a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv, amely kiemelt helyen tartja számon az e-mobilitás népszerűsítését, a szemléletformálást és az állami e-flotta növelését is. 2020. októberében már több, mint 22 000 zöld rendszámmal rendelkező gépkocsi futott a hazai utakon, amelyek közel fele tisztán elektromos meghajtású.
Varga Bálint beszámolt továbbá a 2019-ben indított Zöld Busz Programról is. A program értelmében 2022-től csak elektromos buszt lehet üzembe helyezni a 25 ezer főt meghaladó településeken; a közösségi közlekedésben résztvevő autóbusz állomány cseréjével tíz éven belül minden második busz környezetbarát lesz és csökken a buszos közlekedés károsanyag-kibocsátásának a mértéke.
A megnyitó előadást követően szakmai nap három blokkra épült fel: először a szakpolitikai célkitűzések és intézkedések, majd a hazai gyártási lehetőségek kerültek megvitatásra, s végül kerekasztal beszélgetéssel zárult a program. A kerekasztal beszélgetés keretében a résztvevők áttekintették és megvitatták az e-mobilitás helyét a hazai közlekedés-, ipar- és környezetpolitikában, az új nemzeti energiastratégiában, különös figyelmet fordítva annak feltárására, miképpen lehet integrálni a hazai mérnökök kreativitását, a hazai gyártásban és a nemzetközi fejlesztési folyamatokba.
A konferencia résztvevői egyetértettek abban, hogy az e-mobilitás területén nagy a lehetőség mind a fejlesztés, mind a rendszerelemek gyártása területén. Fontos, hogy e területen is hasznosítsuk a hazai mérnöki kreativitást, az innovatív ötletekből minél előbb, a világpiacon versenyképes termékeket fejlesszünk. Egyetértés volt abban is, hogy fokozott figyelmet kell fordítani a szakterülethez tartozó oktatásra. Ez utóbbit nem csak a fejlesztés, hanem az egyre nagyobb számban megjelenő járművek szakszerű karbantartásának érdekében is. Különösen fontos, hogy hazánkban is, kapcsolódva az EU német elnöksége alatt különösen kiemelt Hidrogén programhoz történő, nem csak papíron történő, csatlakozás. Hazánkban is beindult a hidrogén technológia rendszerelemeinek piacképes gyártása és alkalmazása. Különösen ki kell emelni a hidrogén üzemanyagcella, a hidrogén hajtású hajó és busz gyártását. A konferencián kiderült milyen nagy lehetőségeket teremt a vasúti vontatás és a nehézgépjárművek területén az üzemanyagcella alkalmazása.
A konferencia szervezését ezért is folytatjuk, évente áttekintjük mire jutottunk, melyek a további teendők az e- mobilitás szélesebb körű elterjesztésére, használatára mind a közlekedésben, mind a haszonjárművek terén.