BPMK

Júniustól csak elektronikusan jelenthető be építési és bontási tevékenység

Építtetők és tervezők figyelmébe: 2019. június 1-től már csak elektronikusan nyújthatók be az építési és bontási tevékenység végzésével kapcsolatos előzetes és utólagos bejelentések a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH).

Az elektronikus kapcsolattartás feltételei mind az NMHH-nál, mind az építtetőknél, tervezőknél rendelkezésre állnak, és azok kötelező használatát jogszabályok is előírják, ezért 2019. június 1-től az NMHH kizárólag elektronikus úton benyújtott bejelentéseket fogad el előzetes és utólagos bejelentéseket építési és bontási tevékenységekről.

Az NMHH 2016 novembere óta már lehetővé teszi, hogy az előzetes és utólagos bejelentéseket elektronikus űrlap kitöltésével, a szükséges dokumentumok csatolásával az NMHH Adatkapun keresztül elektronikus úton nyújthassák be. Ezzel a lehetőséggel élve megspórolható a dokumentáció kinyomtatása és postára adása, ami a költségmegtakarítás mellett egyértelműen meggyorsítja a hatósági ügyintézést, ez pedig a beruházások egyre növekvő száma mellett nem elhanyagolható szempont.

2018. január 1-től a gazdálkodó szervezetek is rendelkeznek az elektronikusan küldött dokumentumok fogadására alkalmas tárhellyel, a Cégkapuval. Így az elkészült és elektronikus aláírással ellátott határozatokat az NMHH már ide tudja kézbesíteni.