BPMK

BKIK SZENIOR

A BKIK SZENIOR egy alapvetően az iparkamara széleskörű vállalkozásaiból adódóan a legkülönbözőbb szakmákban jártas szakembereket, illetve humán szakértőket közvetítő közérdekű nyugdíjas szövetkezet, amelynek tagjai a gazdasági élet különböző területein, valamint a kamarai, gazdasági érdekképviseleti munkában jártas többnyire ma is még aktív vállalkozók és vezető szakemberek.

Számos szakmai területen szereztek jártasságot, úgy is, mint vállalkozások létrehozása és vezetése, nemzetközi kereskedelem és képviselet, kis közép és nagyvállalatok gazdasági, és pénzügyi vezetése.
A szövetkezet tagjai között több műszaki és gazdasági felsőfokú végzettséggel és természetesen több, mint 40 év szakmai háttérrel rendelkező szakemberek vannak, akik ma is vezető tisztségviselői kamaráknak, gazdasági érdekképviseleteknek. Többen rendelkeznek tanácsadói és mediátori képesítéssel is és számos vezető tréner és coach is van a szövetkezet tagjai között.
A nemzetközi munkában is számos is járatos szakemberek jártasak angolszász, német, spanyol és orosz nyelvterületen egyaránt és értékes nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkeznek.
Természetesen a szövetkezet nyitott számos egyéb kiemelten a humán szolgáltatások területét felölelő feladatokra, mint pl. az iskolai nevelés és oktatás, az irodai kiegészítő tevékenység, back office feladatok ellátása, vagy gazdasági rendezvények, konferenciák szervezése.
A szövetkezet megalakítása előtt és még jelenleg is többen interim menedzsment szerződések keretében vállaltak feladatot, amelyeket folyamatosan alakítunk át a sokkal kedvezőbb díjazású szövetkezeti keretek között történő szerződéskötésre.
Keresse fel a BKIK Szenior szövetkezetet, ha meghatározott időre jól képzett és jelentős szakmai múlttal rendelkező tapasztalt vezetőre, tanácsadóra van szüksége, vagy éppen ezeken a területeken kell megoldani meghatározott időre a irodai vagy akár szervezési feladatokat.
A szövetkezet tagjai partnerek továbbá az alap és középfokú oktatásban is és még az óvodai neveléshez is nagy tapasztalattal rendelkező képzett szakembereket is vannak a tagok között.


A BKIK Szenior közérdekű nyugdíjas szövetkezet gazdasági előnyei

A szövetkezet előnyösen szervezi össze a kamarában dolgozó társadalmi munkát végző nyugdíja szakemberek és a Kamarában lévő társaságok foglalkoztatási igényeit és mindezt a BKIK központi épületében a területi irodákkal összehangoltan látja el.
A közhasznú nyugdíjas szövetkezet, mint új jogi forma mind a Munkavállalók, mind a Munkáltatók részére előnyös adózási feltételeket biztosít. A foglalkoztatott nyugdíjas esetén a bruttó bért nem terheli semmilyen közteher, azonos bruttó bér kifizetése esetén kisebb a munkáltató költsége és nagyobb a munkavállaló nettó bére.


Előnyök a nyugdíjas szövetkezeti tagok számára
1.    Szövetkezetünk célja, hogy elsősorban a kamarában dolgozó aktív nyugdíjas tagok számára foglalkoztatást, munkalehetőséget biztosítson nyugellátásuk folyósítása mellett. A szövetkezeti tag tehát megtarthatja a nyugdíját a munkavégzés mellett.
2.    Nincs folyamatos munkavégzési kötelezettség, kizárólag olyan munkát végez, amit el tud végezni és csak akkor, amikor kedve van. Ha pl. egy megrendelő napi 5 embert kér adminisztrációs feladatokra, előfordulhat, hogy naponta más szövetkezeti tag dolgozik a megrendelő részére.
3.    A szövetkezet tagja csak akkor fizet adót, ha munkát végez (ellentétben pl. a KATA-val, ahol ugyan kedvezményes, de havi kötelezettségű a fix adófizetés.).
4.    A szövetkezeti tag kizárólag 15% szja-t fizet, amit a szövetkezet fizet ki, mint kifizető a tag helyett a díjazásból történő levonással, így nincs adminisztrációs kötelezettsége sem. Ezen kívül semmilyen más kötelezettség nem terheli.
5.     A szövetkezeti tagság nem munkaviszony, hanem tagsági jogviszonyon alapuló személyes közreműködés a közérdekű nyugdíjas szövetkezet tevékenységében.


Előnyök a munkáltató részére a szövetkezeten keresztüli foglalkoztatással
1.    A kifizetett bruttó bért nem terheli semmilyen közteher, és amennyiben a munkáltató jelenleg is foglakoztat nyugdíjas munkavállalókat akkor ez rájuk is alkalmazható.
2.    A munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív terheket a szövetkezet végzi. (bérszámfejtés, szabadság, betegség esetén más munkaerő biztosítása…)
3.    A munkáltatónak csak a ténylegesen ledolgozott munkaórákat kell kifizetnie, így biztosítható egy adott feladat rugalmas ellátása.