BPMK

5G Koalíció

Az 5GK megalapításának első évfordulója alkalmából, június 27-én,tisztújító plenáris ülést rendeztek a Millenáris Startup Campuson.

Az 5G Koalíciót az a szándék hívta életre, hogy Magyarország legyen az 5G fejlesztések egyik európai központja és hazánk az elsők között vezethesse be az 5G technológiát. Az 5G Koalíció (5GK) 2017. június 19-i megalakulása óta eltelt egy év során az 5GK tagszervezeteinek száma 46-ról 64-re emelkedett. Az 5GK 5 munkacsoportjában több mint 130 vezető szakember vesz részt, támogatva hazánk 5G stratégiájának elkészítését.
A plenáris ülésen dr. Palkovics László, miniszter (ITM) az „Innováció és technológia az új kormányzat fókuszában”-, Deutsch Tamás elnökségi tag (5GK) „A Digitális Jólét Program és az 5GK küldetése” címmel tartott előadást, majd bemutatásra kerültek az 5GK tevékenységei és feladatai, az 5G stratégiaalkotás menetrendje, az 5G felhasználási területei, a zalaegerszegi járműipari tesztpálya és az 5G lehetőségei, valamint a Millenáris Startup Campus is.
A Millenáris Startup Campus – Budapest új közösségi irodája – régiónk legnagyobb közösségi és startupos irodája. A létesítményben az 1500 főt befogadó rendezvénytermen túl, száz fős moziterem és két, egymásba nyitható szemináriumi terem található. A Millenáris Startup Campus célja az, hogy Budapest is felkerüljön az európai startup térképre.  
A rendezvényen a mérnöki kamarát Kassai Ferenc BPMK elnök, MMK első alelnök képviselte.