BPMK

A SZIP-ről

A Szupergyors Internet Programhoz kapcsolódó feladatokról tartott egyeztető megbeszélést a BPMK és az MMK Hírközlési és Informatikai Tagozata december 12-én.

Az ülésen részt vettek a Belügyminisztérium, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a Lechner Nonprofit Kft., az NMHH, az E.ON Áramszolgáltató Zrt, az ELMŰ Hálózati Elosztó Kft., DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft., a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség és a gyenge áramú szolgáltatók, valamint a tervezők képviselői. A soros SZIP egyeztető megbeszélés napirendjei között a Kormányzati hírközlési projektek és a kamarai feladatok áttekintése-, az erősáramú oszlopsoron történő építés koordinációjának elősegítése a tervezők és az elektromos szolgáltatók között-, az E-közmű használatával és a SZIP helyzetével kapcsolatos helyzetértékelés szerepeltek.

Az egyeztető megbeszéléseink sikerének könyvelhetjük el, hogy a MÁV tulajdonosi hozzájárulás egységesítése és gyorsítása, együttműködés keretében rendeződött. Ilyen jó eredményt szeretnénk elérni az elektromos szolgáltatókkal is a közös oszlopsoros megoldások esetében is. Lényegesnek tartottuk és tartjuk, hogy a – megszokott módon szervezett – rendszeres megbeszéléseken műszaki gondolkodással egyeztessünk és áttekintsük a feladatokat a párhuzamosságok elkerülése érdekében. Ezért rendeztük meg a mai egyeztető megbeszélésünket is. Kérte a jelenlévőket, hogy az észrevételeikkel, javaslataikkal segítsék a további munkát.