BPMK

IV. Katonai Hatósági Konferencia

Hagyományosan a honvédség balatonkenesei konferenciaközpontjában rendezték meg május 3-4-én a IV. Katonai Hatósági Konferenciát.

Az esemény nyitóelőadását dr. Firicz László (Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkár) tartotta, bemutatva a közelmúlt szervezeti változásait, valamint a közeljövő feladatait, majd Füleky Zsolt (Miniszterelnökség, építészeti és építésügyi helyettes államtitkár) tartott előadást „Korszerű építésügy, minőségi építészet” címmel. Prezentációjában kitért az építésügy fejlődési irányaira, alkalmazásokra (E-közmű, E-építési napló, stb.). Témája nem csak a katonai igazgatás területének volt újdonság, sok érdemi változást említett a mindennapi tervezők és kivitelezők vonatkozásában is. A kétnapos program keretében számos előadó nyújtott betekintést az egyes szakterületek mindennapi feladataiba. Ezen felül az előadások szüneteiben kötetlen beszélgetések keretében folytatódtak az eszmecserék, ezzel erősítve szervezetek együttműködését. Kassai Ferenc BPMK elnök beszédét Juhász Tamás mérnök tartotta meg a május 3-i program keretében. Előadásának címe „A mérnöki kamara szerepe Magyarország fejlődésében, megújításában” volt, amelyben hangsúlyozta a mérnöki kamara szerepét, a mérnöki tudás és szemléletmód fontosságát.
Az előadási napokat, majd a konferenciát dr. Földváry Gábor jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár (Honvédelmi Minisztérium) zárta. Összefoglalót nyújtott a szakterületeken átívelő konferenciáról és egyéb tematikus rendezvények jelentőségét méltatva. Ígérete szerint a hagyomány folytatódik 2018 májusában is megrendezésre kerül a Katonai Hatósági Konferencia.