BPMK

A Közlekedési Kultúra Napja

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az „Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért” című, 2016-ban meghirdetett pályázat keretében közlekedésbiztonsági díjat adományozott tizenöt önkormányzatnak a település közlekedésbiztonsága érdekében végzett kimagasló tevékenységéért. Az ünnepélyes díjátadásra a Művészetek Palotájában került sor május 11-én a Közlekedés Kultúra Napja nyitórendezvény részeként.

Az eseményt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg. A díjakat a BPMK részéről Kassai Ferenc elnök, az NFM részéről Tasó László adta át.
Az államtitkár szerint a tolerancia és a tisztelet kell, hogy meghatározza a mindennapokat a közlekedésben is. Mint emlékeztetett, sokan csatlakoztak a tavaly indult kezdeményezéshez, 93 önkormányzat, mintegy kétmillió embert képviselve vesz részt benne. Szeretnék elérni, hogy május 11-e a közlekedési kultúra világnapja legyen, ne csak Magyarországon rendezzék azt meg. Mint mondta, a halálesettel járó balesetek száma lassan a felére csökken 2010 előtthöz képest, amikor világszerte 90 ország kezdett komoly kampányba a közlekedésbiztonság fejlesztésére.
Pusztai Zsófia, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Iroda vezetője kiemelte: az ENSZ tavaly szeptemberben elfogadott fenntartható fejlődési céljainak egyik fontos átfogó területe a közlekedésbiztonság. Azt szeretnék elérni, hogy 2020-ra 50%-kal csökkenjen a halálos közlekedési balesetek száma, 2030-ra pedig globálisan mindenkinek biztonságos és hozzáférhető közlekedést tudjanak biztosítani – mondta.
Kiemelte, bár történt javulás 2010-2013 között, de így is 85 ezer ember veszíti életét közlekedési balesetek során évente Európában. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyalogosok, kerékpárosok és motorkerékpárosok a legsérülékenyebb csoportok, európai átlagban a halálos balesetek 39%-ka érinti őket, és Magyarországon magasabb ez az arány.
Magyarország jól áll a szabályozásban, mind az öt kockázati tényezőre (sebességkorlátozás, ittas vezetés, bukósisak szabályozása, biztonsági öv és gyermek biztonsági öv szabályozása) átfogó előírások vonatkoznak. Hangsúlyozta: az elmúlt 5 évben kiváló eredményeket értek el Európában a közlekedésbiztonságban, de további intézkedések szükségesek, az 50%-os csökkenés elérésére az évtized végére.