BPMK

Magyar Innovációs Szövetség közgyűlése 27. alkalommal

A Magyar Innovációs Szövetség 2015. évi Média Díjában Panulin Ildikó részesült, az Inforádió gazdasági rovatvezetője. A közgyűlés vendége Palkovics László államtitkár volt. A tagszervezetek elfogadták a 2015. évről szóló beszámolót. A BPMK elnöke, Kassai Ferenc, mint a tagintézmény képviselője részt vett a közgyűlésen.

Április 15-én került sor Budapesten, a Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2015. évet záró, rendes közgyűlésére. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára − a közgyűlés vendége – többek között arról beszélt, hogy a közoktatás finanszírozására több mint 20%-kal többet terveznek fordítani jövőre. A pedagógus továbbképzést pedig az egyetemekhez kívánják rendelni.
A Magyar Innovációs Szövetség 2015. évi Média Díjában Panulin Ildikó részesült, az Inforádió gazdasági rovatvezetője, aki az elmúlt években kiemelten foglalkozott az európai uniós kutatás-fejlesztés-innovációs pályázatokkal, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tevékenységével. Rendszeresen készült rádiós hanganyag vállalati innovációkról, legyen az gyógyszer-, olajipari, vagy éppen egészségügyi innováció, nagyvállalatok, illetve kis- és közepes vállalkozások projektjei egyaránt szerepelnek rendszeresen a rádió műsoraiban.
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. évről szóló beszámolót. A MISZ vezető tisztségviselői közvetlenül is képviselték a tagszerveztek érdekeit, a Szövetség véleményét, mintegy 20 testületben, pl. Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Innovációs Testületében, a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanácsban, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumon stb.
Több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a MISZ a 2015. évben, mint pl.: a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 23. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, ill. a „Találkozz tudóssal˝ c. természettudományokat népszerűsítő programot.