BPMK

Zuglói közlekedési kérdések

Július 30-án a zuglói főépítész irodájában Barta Ferenc XIV. kerületi és Sipos Gábor XV. kerületi főépítészek, továbbá Hamarné Szabó Mária XV. kerületi és Szalay Gábor XIV. kerületi kapcsolattartó részvételével megbeszélésre került sor a két szomszédos kerületet egyaránt érintő közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről.

A felek közös álláspontot alakítottak ki az Újpalota-Belváros között tervezett villamosvonalnak a Körvasútsor alatti átvezetésére vonatkozólag és megállapodtak,hogy egybehangzóan, de egymástól függetlenül a BKK-nál kezdeményezik az érintett kerületek és a tervezők közötti első műszaki egyeztetés legkésőbb szeptember elejére történő megszervezését.
Ugyancsak szóba került a Körvasút mentén későbbiekben kialakításra kerülő közforgalmi körút vonalvezetése  is, ez ügyben közösen tesznek lépéseket a tervezett nyomvonal kialakítására. A majdani útnak és az M3-as bevezető szakaszának keresztezésére vonatkozólag a két érintett kerület képviselői egyetértettek abban, hogy a térségben lévő vasúti háromszöget célszerű a kialakítandó közlekedési csomópontba integrálni.