BPMK

Az e-mobilitásról másképpen IX. – konferencia és szakmai továbbképzés

Kilencedik alkalommal rendezte meg „E-mobilitás másképpen” című konferenciáját és szakmai tovább képzésétmájus 15-én a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a Hungexpo A pavilonjában – az Automotive Hungary szakkiállítás nyitónapján.

Rendezvényünk nem csak a jelenre, de a jövőre is koncentrált, hiszen elkötelezettek vagyunk a legjobb javaslatok kidolgozásában az alternatívák értékelésére, összehasonlítására, ezzel is segítve a kormányzati munkát.
Különösen fontos a konferenciáink interdiszciplináris jellege; hogy több terület szakemberei jöhetnek össze véleménycserére, egy új területen, amely egyaránt érinti a közlekedés és az energiagazdálkodás és a gépészet területét, és amely várhatóan jelentősen befolyásolja majd az elkövetkezendő évtizedekben a sorsunkat.
„E-mobilitás másképpen” - kapta a nevét rendezvényünk majd egy évtizede. Konferenciáink esetében a „másképpen” szóval az alternatív hajtásláncok sokszínűségére és a létező többféle megoldásra, valamint az aktuális fejlesztési és üzemeltetési trendek ütköztetésére szeretnénk felhívni a figyelmet.
Az idei, telt házas tanácskozást Szőllőssy Gábor BPMK-elnök nevében Nagy Péter alelnök, az első blokk levezető elnöke nyitotta meg és köszöntötte a résztvevőket, illetve az online közvetítésbe bekapcsolódott mérnököket.
Az alelnök elmondta: az áprilisi tisztújításnak nem csak az új elnökség, de a szemléletváltás is fontos hozadéka. A kitűzött célok nem kisebbek, mint a mérnökség megbecsültségének a növelése, valamint a kamara által nyújtott szolgáltatások növelése. Ezek a következő négy év legfontosabb feladatai.
Természetesen továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a szakmaiságra és ehhez kapcsolódóan az éves, minden szakterületre kiterjedő nagy rendezvényeinkre.
A közlekedés alternatív energiaellátásáról és a lehetséges környezetkímélő megoldásokról szóló konferenciánkat idén is három fő blokkra tagoltuk: elsőként a szakpolitikai célkitűzések és intézkedések, majd az üzemeltetési tapasztalatok kerültek áttekintésre, végül egy kerekasztal beszélgetés biztosított fórumot és lehetőséget az elhangzott előadások és a közlekedés környezetszennyező hatásainak csökkentésére vonatkozó javaslatok megvitatására, valamint az alternatív hajtások városi tömegközlekedésben megjelenő tapasztalatairól kapcsolatos vélemény cserére.