BPMK

Gondolatok a fővárosi kerékpárhálózat bővítéséről

A fővárosi kerékpárhálózat bővítése, az azzal való foglalkozás jogos és indokolt. Ez azonban csak kellő szakmai megalapozással, a közlekedési rendszerbe illesztve, nem pedig improvizatívan, egy adott vészhelyzetet kihasználva történhet.

A közlekedési szokásokban a koronavírus okozta változások sem indokolhatják az ötletszerű lépések megtételét és véglegesítését, amelyek csak a közlekedés egy elemét (fontos, de mégis csak kis elemét) ragadják meg és nem összefüggésében vizsgálják a kialakult helyzetet.
Az eddigi lépésekben nem látható a szakmai megalapozottság, inkább csak a kerékpárhasználat népszerűsítése iránti elkötelezettség.
A beavatkozások vesztese a gépjármű-közlekedés, legyen az belsőégésű, vagy elektromos hajtású. Mind az álló, mind a mozgó forgalom számára épült felületek terhére egyszerű festéssel hoztak létre kerékpáros sávokat napok alatt. A kerékpáros infrastruktúra nem csak ennyiből áll. Leginkább a csomóponti szabályozások elmaradása sejteti azt, hogy ez több helyen csak tesztszerű próbálkozás.
A belső városi közúti forgalom korlátozásával (csillapításával) ugyanakkor egyidőben a tehermentesitő, alternatív útvonalat biztosító kör és haránt irányú hálózati elemeket is fejleszteni kellene.

A BPMK Közlekedési Munkacsoportja által összeállított szakmai anyag teljes terjedelmében olvasható csatolva:

Kategória további cikkei: « Összeköttetések A járható útról »