BPMK

Új szakcsoport alakult

Június 7-én tartotta alakuló ülését a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara Munkabiztonsági Szakcsoportja, amelynek elnökéül Donka Tibort választotta a BPMK elnöksége.

Kassai Ferenc BPMK elnök elmondta, hogy a Kamara számára nagyon fontos, hogy minden földrajzi és szakmai terület képviselői hallassák a hangjukat. Pest megyében és Budapesten van Magyarország kamarai regisztrációval rendelkező mérnökeinek fele, ezért is kezdeményezte és támogatta a BPMK Elnöksége a Munkabiztonsági Szakcsoport megalakulását. Némethy Zoltán, az Anyagmozgató, Építőgép és Felvonó Tagozat elnöke kiemelte a szakterületek egymás felé nyitásának fontosságát, ezt hivatott fejezni ki a „Munkabiztonsági szakcsoport” elnevezés. Dr. Váró György, a Munkabiztonsági Tagozat elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy a jogszabályok előkészítésének folyamatába csak gyakorlati ismeretekkel, a problémákat ismerő és felismerő kollégák véleményének megjelenítésével lehet hatékonyan bekapcsolódni.
A szakcsoport célként tűzte ki, többek között, a folyamatos kapcsolatépítést, a munkavállalók oktatását és szemléletformálását, illetve a munkáltatók motiválását a munkabiztonságra.
Kérjük, a szakcsoporttal kapcsolatban felmerülő kérésével, kérdésével forduljon bizalommal Hillierné Pellerdi Mariannhoz, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.