BPMK

Budapestre látogattak a kassai műszaki egyetem képviselői

 

Mint arról a Mérnök Újságban és honlapunkon is beszámoltunk, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara június 21-23. között Kassán tartotta 2022. évi kihelyezett elnökségi ülését és szakmai napját.

A szomszédos országokba kihelyezett elnökségi ülések célja többek között a kapcsolatok ápolása, új kapcsolatok létesítése a szakmai együttműködés, közös projektek katalizálása érdekében.
A „Tudásmegosztás és tapasztalatcsere” című szakmai napon téma volt a hidrogén termeléshez, tároláshoz és hasznosításához kapcsolódó kutatás-fejlesztés. Ez egyike azoknak a témáknak, amelyen a résztvevők együttműködési lehetőségeket láttak, továbblépésként így került megszervezésre az augusztus 31-i budapesti találkozó.
A Kassai Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának képviselőit prof. Ing. Tomáš Brestovič, PhD, innovációért és technológiai transzferért felelős dékán helyettes vezette és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékének munkatársai fogadták.
A tanszék laboratóriumait, és az ott folyó kutatási tevékenységet dr. Józsa Viktor és dr. Bereczki Ákos mutatták be. Dr. Imre Attila tanszékvezető és további tanszéki kollégák jelenlétében rövid tájékoztatást adtak a BME-ről és tanszékről, illetve a itt folyó oktatási és kutatási tevékenységről. Ezt követően a vendégek mutatták be egyetemüket és a H2-höz kapcsolódó kutató-fejlesztő tevékenységüket. A bemutatást követő beszélgetésen megállapításra került, hogy sok olyan téma van, amely keretében hasznon lenne az együttműködés. Megállapodás született együttműködési szerződés előkészítéséről az oktatásban, kutatásban, nappali és doktorandusz hallgatók kölcsönös fogadásában, közös EU pályázatok készítésében.
A BPMK kihelyezett elnökségi ülésen kezdeményezett kapcsolatfelvétel alapján szervezett találkozón kamaránkat dr. Zsebik Albin elnökségi tag képviselte.