BPMK

Tisztújítás a Gépészeti Tagozatnál

Tisztújító küldöttgyűlést tartott október 15-én az MMK Gépészeti Tagozata. A szervezet új elnökévé Gonda Zoltánt választották.

A küldöttgyűlésen megemlékeztek a tagozat korábbi elnökéről, prof. dr. Csizmadia Béláról, aki 2019-ben elhunyt. A küldöttgyűlést üdvözölte Wagner Ernő, az MMK elnöke, és Kassai Ferenc, a BPMK elnöke. Utóbbi elmondta, öröm és megtiszteltetés részt venni a tagozat ülésén, akiket elismerés illet a munkájukért.
„Nekünk, mérnököknek néhány területen, nagyobb felelősségünk van a társadalom többi tagjainál. Különösen ilyen terület az innováció, a környezetvédelem, az energiagazdálkodás, a közlekedés. Kamaránk szakmai kompetenciája a gépészet területén többek között lefedi az energia-, a gépjármű és a mobilitás-technika szakterületeit is.
Úgy véljük, nagyon fontos, hogy hazánk ipara és gazdálkodása ne „követő” jellegű legyen, hanem legyenek, olyan területek, ahol mi mutatunk példát, és a hozzáadott érték a magyar gazdaságot gyarapítsa” – tette hozzá Kassai Ferenc.
A küldöttgyűlésen dr. Oldal István ügyvezető elnök ismertette az elnökségnek a tagozat 2017-2021. közötti tevékenységéről szóló beszámolót. Az ezt követő vita során méltatták azt a sokrétű és nagy tevékenységet, amit a tagozat az elmúlt évek során végzett. A gépészeti szakma különösen széleskörű, ami jelentősen megnöveli a gépészmérnökök továbbképzésének megszervezését – ebben a tagozat sikeresen működik együtt a kamarán kívüli szervezetekkel is. Különösen, hogy a jövőben új gépészeti jogosultságok fognak megjelenni, kiegészítve a jelenlegi tanúsítványok körét.   
Az elnökség lemondása után a küldöttgyűlés megválasztotta az új tisztségviselőket. Az új elnök Gonda Zoltán lett, az elnökség tagjai: dr. Borbás Lajos, Fekete Kornélia, dr. Bánó Imre, dr. Oldal István, dr. Dévényi László. A Gépészeti Tagozat Szakértői Minősítő Testület tagjai: dr. Borbás Lajos, dr. Dévényi László, Hadházi Dániel, Németh András, Szűcs Renáta, dr. Takács János, dr. Varga Ferenc. A szakértői testület az elnöke dr. Borbás Lajos.