BPMK

Egyeztetés Ferencváros polgármesterével

Dr. Bácskai Jánossal, Budapest IX. kerületének polgármesterével folytatott tárgyalást június 28-án Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke.

A megújított együttműködési megállapodás értelmében Kassai Ferenc elnök kezdeményezte az együttműködés szorosabbá tételét.  Elmondta, hogy a BPMK Közlekedési Arculati Kézikönyvet készített, amit az önkormányzatok mintaként tudnak alkalmazni törvényi kötelezettségeik teljesítéséhez. A kézikönyvet dr. Bácskai János polgármesternek átadta. Elmondta továbbá, hogy a Mérnöki Kamara a „Települési Önkormányzatok Energetikája” címmel készít minta kiadványt, amely a műszaki javaslatok mellett tartalmazza azokat a jogszabályi előírásokat, amelyek az önkormányzatok részére szintén törvényi kötelezettséget jelentenek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Kamara szívén viseli az évente megrendezésre kerülő Közlekedési Kultúra Napját, melyen átadásra kerül a nyertes önkormányzatok részére alapított díj. A díjat pályázat útján lehet elnyerni. Javasolta dr. Bácskai János polgármesternek, hogy a következőkben az aktivitásáról híres, fejlesztésekben eredményes Ferencvárosi önkormányzat is pályázzon. Kassai Ferenc elnök ismertette a BPMK vezetésével folyó, mérnöki koordinációs munkákat, így az SZIP egyeztetéseivel kapcsolatos információkat, illetve az IPE-vel és a JÁK-kal folytatott együttműködéseket.
Dr. Bácskai János polgármester rövid tájékoztatást adott a Ferencvárosban folyó jelenlegi fejlesztésekről. Kiemelte a legrégebbi budapesti lakótelep, a 18.000 főnek otthont adó, József Attila lakótelep XXI. századi igényeinek megfelelő rehabilitációját, amelyre már tervpályázatokat is kiírtak. A díjazott és megvett tervpályázatok a lakótelep következő 50 évének előkészítését szolgálják. Az önkormányzat a tervpályázat eredményeit közkinccsé szeretné tenni Budapest többi kerülete számára is, ezért ez év szeptember vagy október hó során a Bálnában rendezvényt kíván tartani az önkormányzat, amelyre minden kerületet meghívnak és megtiszteltetésnek vennék, ha a BPMK elnöke, Kassai Ferenc és a kamara mérnökei is részt vennének.