BPMK

Javaslatkérés a Környezetvédelmi Tagozat kitüntetéseire

A Környezetvédelmi Tagozat 2016-ban, az elmúlt évekhez hasonlóan, háromféle kitüntetés átadását tervezi (ünnepélyes átadás 2017. január):

„A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT” (kisplasztika). Alapítás éve: 2003. A kitüntetést az MMK bármely tagjának javaslata alapján azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el. A díj odaítéléséről az MMK Környezetvédelmi Tagozat Elnöksége dönt. Max. díjazható 3 fő.
„A Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntetés (oklevél). Alapítás éve: 2004. Az oklevelet a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban/szakmérnök képzésben országos szinten elért kimagasló oktatói teljesítményért lehet megkapni. A kitüntetettek személyére a javaslatot a felsőoktatást végző intézmények vezetői adják, a kitüntetések odaítéléséről az MMK Környezetvédelmi Tagozat Elnöksége dönt. Max. díjazható 3 fő.
„Környezetmérnöki Diplomadíj” pályázat (oklevél). Alapítás éve: 2006. Az oklevél odaítéléséről az egyetemek által beküldött diploma-pályázatok értékelése után az MMK Környezetvédelmi Tagozatán belül működő Bizottság dönt. Évente átlagosan 3-4 oklevél kerül átadásra.
A „Környezet Védelméért” és a „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntetésre vonatkozó javaslatokat 2016. november 4-ig kérjük megküldeni e-mailben a következő címre: dr. Fekete Jenő György, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Az e-mail elküldéséről megerősítést kérünk a következő telefonszámra: (1)385-6373. (üzenetrögzítő van!)
A javaslathoz kérünk mellékelni egy 20-25 soros laudációt, valamint egy szakmai önéletrajzot. A laudációnak méltatnia kell a javasolt személy szakmai tevékenységét, kutató-fejlesztő munkáját, innovációs és szakirodalmi tevékenységét, az oktatásban betöltött szerepét, oktató-nevelő munkáját. A nemzetközi mérnöki munkában, ill. az oktatásban való részvétel is nagy súllyal szerepel az értékelésben. Laudáció és szakmai önéletrajz hiányában a javaslatot nem áll módunkban figyelembe venni.
A „Környezetmérnöki Diplomadíj”-ra az egyetemek tehetnek javaslatot. A javaslat-kérő levelet az érintett egyetemeknek júliusban postáztuk.