BPMK

„Az E-mobilitásról másképpen VII.” Konferencia és szakmai továbbképzés

Hetedik alkalommal rendezi meg a BPMK május 10-én, 10:30 és 15:30 között a Hungexpo A pavilonjában, az Automotive Hungary Kiállítás részeként az "E-mobilitásról másképpen" elnevezésű konferenciát, amely egyúttal kamarai szakmai továbbképzés a Gépészeti, az Elektrotechnikai, az Energetikai és a Közlekedési Tagozatok szakmagyakorlói számára.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás egy évtizede azzal a céllal jött létre, hogy a magyar járműipar szakmai szereplői, a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig, találkozhassanak egymással.
A rendezvény elkötelezett a legújabb technológiák és trendek bemutatása iránt, így természetes, hogy a legfrissebb fejlesztések, trendek állnak a kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában. A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara további szervezetekkel együttműködve „E-mobilitásról másképpen” című immár VII. konferenciája idén is része lesz ennek a rendezvénynek. Közismert, hogy a magyar mérnöktársadalom elkötelezett a műszaki fejlesztések, az eredmények és az innováció iránt. Ugyanakkor mérnökök különleges felelősséget viselnek a környezetükért, munkájuk során tekintettel vannak a nem kívánatos klímaváltozás negatív következményeire, ezért a létrejövő műszaki termékek kialakításánál fontos tényező az energiahatékonyság, műszaki alkotásaikban érvényesül az energiatudatosságra való törekvés.
Annak érdekében, hogy újabb és újabb műszaki eredmények szülessenek szükséges az elmék pallérozása, erről a BPMK vezetése folyamatosan gondoskodik, így lesz most is, mivel ez az „E-mobilitásról másképpen” című immár VII.” konferenciája Kamarai szakmai továbbképzés a Gépészeti, az Elektrotechnikai, az Energetikai és a Közlekedési Tagozatok szakmagyakorlói számára.
A konferencia szakmai szempontból három jól elkülönülő blokkból áll, az első blokkban az EU iránylevek, illetve célkitűzések megvalósulása kerül terítékre, a második blokkban a résztvevők górcső aláveszik a hazai gyártási lehetőségeket, és végül a harmadik blokkban egy kerekasztal beszélgetés keretében a hazai termékek piacra vitelének lehetőségei, illetve exportbővítési lehetőségei kerülnek megvitatásra kiváló hazai gyártókkal és Latin-Amerika, valamint a Karibi térség országainak üzletembereinek, illetve gazdasági diplomatáinak részvételével. Így feltehetőleg a résztvevők számára feltárulhatnak, olyan országok járműiparának gazdasági potenciáljai, továbbá feltárásra kerülnek az egyes relációk export-import lehetőségei, mint Argentína, Brazília, Chile, Mexikó, Ecuador, Kolumbia és Peru.
Javasoljuk, a konferencia előadójaként/résztvevőjeként gondolja át, hogy saját szakterületén milyen együttműködési lehetőség segítené munkáját a nemzetközi piacon versenyképes termék, vagy mérnöki szolgáltatás nyújtásában. A kerekasztal beszélgetés alkalmával forduljon kérdéseivel bizalommal a jelenlevő nagykövetekhez és szakdiplomatákhoz, ezáltal is járuljon hozzá a konferencia sikeréhez.
Kassai Ferenc, a BPMK elnöke

A konferencia zárkörű, kizárólag előzetes regisztráció alapján látogatható!
 

PROGRAMTERVEZET

10.00 – 10.30 Regisztráció
10.30 MEGNYITÓ - Kassai Ferenc, a BPMK elnöke

I. blokk – EU iránylevek, célkitűzések megvalósulása            
levezető elnök: Nagy Péter

10.40 – 11.05 Hidrogénmobilitás (nagyon) másképp (Mayer Zoltán, titkár, Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület)
11.05 – 11.30     Hazai akkumulátoripar áttekintése és lehetőségei Európában (Dervalics Ákos, EIT InnoEnergy HUB)
11.30 – 11.55     Fenntartható energiaforrások és tárolás a jövő mobilitásában (Dr. Lukács Pál, főiskolai tanár, címzetes egyetemi docens, Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Kompetencia Központ, szakmai vezető)

II. blokk - Hazai gyártási lehetőségek             
levezető elnök: dr. Bánó Imre

12.20 – 12.40     A H mobilitás és a Linde (Horváth Zoltán, SA-Technical Application, LINDE)
12.40 - 13.00     Hidrogénhajtású vonatok (Gallatz Zoltán, üzletfejlesztési vezető, ALSTOM)
13.00 – 13.20     Hidrogén tüzelőanyag-cellás technológiák alkalmazása a jövőben földön és vízen (előadó: Hirth Olivér, Kontakt Elektro Kft.)
13.20 – 13.40     A ZalaZONE a nemzetközi együttműködés egyik fontos jövőbeni bázisa (előadó: dr. Zöldy Máté, BME, Gépjárműtechnológia Tanszék, Innovatív Járműtechnológiák Kutatócsoport vezetője)  

III. blokk - Nemzetközi együttműködési lehetőségek - kerekasztal-beszélgetés
A beszélgetést vezeti: dr. Sztranyák József
14.10 – 15.20     Nyitóelőadás: dr. Sztranyák József, BKIK
Tervezett résztvevők: Mexikó, Kolumbia, Peru, Ecuador, Chile és Argentína nagykövetei és vezető diplomatái, továbbá a Külgazdasági és Külügyminisztérium Latin-Amerika és Karibi térség területének vezetője, valamint Mórucz Norbert, IPE; Hirth Ferenc, Kontakt Elektro Kft.