BPMK

Összefoglaló a BPMK 2020-ban lebonyolított szakmai továbbképzéseiről

2020. december elejéig a BPMK-nál nagyjából 9700 szakmagyakorló teljesítette a továbbképzési kötelezettségét. Az első negyedévben, kontaktórás formában 2400 fő jelent meg a szakmai továbbképzéseken, az április végétől elinduló online továbbképzési formában pedig mintegy 7300 fő vett már részt.

Az online, élő, stúdióból sugárzott közvetítések egy kimondottan erre a célra létrehozott szoftver-alkalmazáson, a gotowebinar rendszerén keresztül jutnak el a továbbképzés résztvevőihez, akik egy linkre kattintva követhetik figyelemmel az előadásokat. Az alkalmazást használva folyamatosan kérdéseket tehetnek fel az oktatásszervezőknek és természetesen az előadóknak is, így az interakció a képzés szervezői és résztvevői között folyamatos.
A képzések végén kitöltött elégedettségi felmérések adatai alapján a résztvevők 95% feletti arányban azt válaszolták, hogy újra szeretnének online képzésen részt venni. Az 1-5-ig terjedő skálán mind a technikai, mind a szakmai színvonal, és a lebonyolítás értékelése is folyamatosan 4,5-ös átlag felett van.
A járványügyi helyzetre való tekintettel 2021 első félévére is főleg online továbbképzésekkel készülünk, de természetesen tisztában vagyunk vele, hogy sok kolléga – hozzánk hasonlóan – nagyon várja a találkozási alkalmakat, így a kontaktórás rendezvényekhez, konferenciákhoz és továbbképzésekhez is visszatérünk, amint ezek biztonságosan megszervezhetőek lesznek.
A vidéki kamarákkal közös továbbképzés-szervezés rendszerét júliusban kidolgoztuk, arról minden megyei kamarai elnök tájékoztatást kapott. Hat vidéki szervezettel, a Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kamarákkal van együttműködési megállapodásunk, melyek alapján már több mint 1000 szakmagyakorlójuk online továbbképzésének lebonyolításában voltunk segítségükre.