BPMK

Online szakmai továbbképzés

Április végétől a BPMK lehetővé teszi, hogy a szakmagyakorlók online módon is teljesíthessék szakmai továbbképzési kötelezettségüket.

Tisztelt szakmagyakorlók, kedves kollégák!

Először is engedjék meg, hogy a magam és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara minden dolgozójának nevében kifejezzem reményemet, hogy jelen levelem mindnyájukat jó egészségben találja!

Az alábbiakban rövid tájékoztatást adunk a BPMK által 2020. április végétől bevezetni tervezett online szakmai továbbképzésekről.
A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján 2020. március 11. után a kontaktórás szakmai továbbképzések szervezését átmenetileg felfüggesztettük, és ezzel egyidőben elkezdtük kidolgozni az online szakmai továbbképzések rendszerét.
Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy munkánk eredményeképpen 2020. április végétől a BPMK lehetővé teszi, hogy a szakmagyakorlók online módon is teljesíthessék szakmai továbbképzési kötelezettségüket.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a szakmai továbbképzések online elvégzése kötelező lenne!
Nagyon bízunk benne, hogy az év második felétől Magyarország és a világ élete visszatér a megszokott kerékvágásba, és arra készülünk, hogy szeptembertől minden tervezett nagyrendezvényünket, konferenciánkat, és a kontaktórás szakmai továbbképzéseinket is a korábbiakhoz hasonlóan meg fogjuk tudni szervezni. Az online szakmai továbbképzés tehát csak egy plusz lehetőséget jelent, semmilyen következménnyel vagy retorzióval nem jár, amennyiben nem kíván élni vele.
Terveink szerint az online szakmai továbbképzések egyelőre kizárólag online streaming (közvetítés) formájában, tehát meghatározott napon, meghatározott időben zajlanak majd és internetes platformon keresztül lesznek követhetőek. A részletekről, a rendszer pontos működéséről és a technikai kivitelezésről néhány napon belül a BPMK oktatási honlapján, a www.bpmk-oktatas.hu portálon kapnak majd tájékoztatást, illetve az egyes képzések meghirdetéséről, témáiról és a jelentkezés módjáról a korábban megszokott, az oktatásszervezőktől e-mailen érkező tájékoztatásra számíthatnak április végétől folyamatosan.
Ezekben a nehéz időkben kívánok mindannyiuknak türelmet, kitartást, és mindenekelőtt jó egészséget!

Szívélyes üdvözlettel:

Kassai Ferenc, a BPMK elnöke

Kategória további cikkei: « BPMK elnökségi ülés BIZALOM »